Άσκηση ζωγραφικής για αρχάριους

Μία άσκηση για την πρώτη προσπάθεια που θέλω να πιστεύω είναι πολύ εύκολη για όλους.Πείτε μου, πόσοι από εσάς δεν κάνατε κουτάκια και γραμμούλες  συνομιλώντας απ το τηλέφωνο των σπιτιών σας ή περιμένοντας στην αναμονή να συνδεθείτε και να μιλήσετε πχ με μια εταιρεία τηλεφωνίας; Το ίδιο περίπου θα κάνετε και εδώ! Η διαφορά είναι ότι θα το κάνετε σε ηρεμία και επειδή το θέλετε, όχι υπό πίεση.

Σε ένα τετράγωνο χαρτί (είναι πολύ σημαντικό να είναι τετράγωνο και όχι οριζόντιο) τοποθετούμε με όποια σειρά θέλουμε και όπως θέλουμε πέντε απλά σχήματα.

Ενα τετράγωνο

Ένα παραληλλόγραμμο

Ένα κύκλο

Ένα τρίγωνο

Μία τελεία

Από αυτά τα σχήματα μπορείτε να επιλέξετε να έχετε μόνο ένα στον πίνακα σας ή να τα επαναλάβετε και πάνω από μία φορές.

Και τώρα θα σας πω και το πίο καλό

Ο πίνακάς σας θα έχει και θέμα.

-Η ΜΟΝΑΞΙΑ-Το πρώτο σας θέμα.

Αν έχετε όρεξη φτιάξτε και άλλον ένα πίνακα όχι τετράγωνο αλλά όριζόντιο διαστάσεων πχ 30χ60 με τα ίδια σχήματα και θέμα.

-Η ΕΛΠΙΔΑ-Το δεύτερο σας θέμα.

Γιά ότι απορία σας δημιουργηθεί , εδώ θα είμαστει, ρωτήστε μας και βάλτε και τα έργα σας στη gallery χωρίς να σας νοιάζει η γνώμη των άλλων. Η έκθεση, σε όλους, των δημιουργημάτων μας είναι μεν μια ψυχρολουσία αλλά είμαστε δυνατοί και το αντέχουμε.Άλλοστε, εδώ είμαστε, για να μάθουμε και όχι για να κρίνουμε και να κρινόμαστε.Θάρρος λοιπόν, τα αποτελέσματα ίσως να σας εκπλήξουν.

Καλή επιτυχία.