Ζωγραφική για παιδιά - Η Ελιζαμπέτα και ο ασβός - συνέχεια

Έφτασαν, η καλή νεράιδα και τα ζωάκια του δάσους κοντά στο μέρος, που έχει φυλακιστεί η Ελιζαμπέτα.

Κάθησαν σε ένα ξέφωτο να ξαποστάσουν και να σκεφτούν τι θα κάνουν και έστειλαν και σε εμένα την ιστορία τους να σας την πω.

Βαδίζοντας τη νύχτα, τους οδηγούσε ένα μεγάλο φεγγάρι που βγήκε στον ουρανό για νατους βοηθήσει μετά απο παράκληση της καλής νεράιδας.

Σκέφτηκαν,που λέτε, σκέφτηκαν, είπε μιά γνώμη ο λαγός ,μιά άλλη γνώμη ο βάτραχος, μιά τρίτη γνώμη το ζαρκαδάκι. Όλοι όμως συμφώνησαν με την ιδέα του αηδονιού.

-Να πάω να κελαιδήσω εκεί κοντά ,είπε το αηδόνι, να με ακούσει η Ελιζαμπέτα να ξέρει ότι είμαστε κοντά της και έτσι δεν θα φοβάται πιά και ο  καινούργιος κάτοικος του δάσους θα βγεί να δει ποιός είναι αυτός που τραγουδάει τόσο γλυκά.

Να τον δούμε και εμείς, να προλάβετε και εσείς, κυριε Ποντικέ και κυριε Μυρμήγκι, να ξεγλυστρήσετε και να μπείτε μέσα στο σπίτι του,να πάτε στο υπόγειο που κρατάει την αγαπημένη μας Ελιζαμπέτα.

Και αφού όλοι συμφώνησαν και η καλή νεράιδα, έβαλαν το σχέδιο σε εφαρμογή.

Το αηδόνι ανέβηκε σε ένα κλαρί και άρχισε το τραγούδι.

-τραλιλαρόοοοοοοοοο, τραλιλαρίιιιιιιιιιιιι, οοοοοοοοοο,ααααααααα, τριλαλοοοοοοοο.

Όλοι περίμεναν με αγωνία.

Δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ.Σε λίγο, νάσου και ανοίγει η πόρτα και ένας αγουροξυπνησμένος ασβός εμφανίζεται στο κατώφλι.

Τα ζώα σάστησαν, γιατί απ το μπαλόνι δεν φαινόταν καθαρά η μορφή του και όλα το πέρασαν για τέρας.

Το μυρμήκγι και ο ποντικός, πιστοί στο σχέδιο, είχαν ήδη τρυπώσει στο σπίτι και κατέβαιναν ήδη στο υπόγειο με βιάση.

Ο κύριος Ασβός με την πελώρια ουρά τεντώθηκε,πήγε στο ρυάκι και πλύθηκε, καθάρισε το τρίχωμά του και άπλωσε την αρίδα του στο γρασίδι να ακούσει το αηδόνι , μισοκλείνοντας τα μάτια του από ευχαρίστηση.

Ας αφήσουμε όμως τον ασβό να απολαμβάνει το τραγούδι και ας πάμε να δούμε τι κάνουν οι φίλοι μας, ο κύριος ποντικός και ο κύριος μέρμηγκας.Φτάσανε στη Ελιζαμπέτα; Την βρήκαν; Θα την βγάλουν από το υπόγειο;

μέρος | - μέρος |||

Για τους γονείς
Δοκιμάστε να διαβάσετε  ένα παραμύθι στα παιδιά σας και αφήστε τα να ζωγραφίσουν, αν θέλουν, μια σκηνή που τους εντυπωσίασε από αυτό.
Πολύ θα ήθελα να δω και εγώ τα έργα των παιδιών και να τα συζητήσουμε μαζί.
Η γκάλερι σας περιμένει