Πως αφαιρούμε πηλό στη γλυπτική από μιά προτομή

Στη γλυπτική, με πρώτη ύλη τον πηλό, αφαιρούμε πηλό από μέρη του γλυπτού πρίν στεγνώσει. Αυτό το κάνουμε γιατί αν είναι σε σημεία ποιό πολύς ο πηλός θα στεγνώσει ποιό αργά από άλλα σημεία του γλυπτού μας και κινδυνεύει να μας σπάσει.Το να αφαιρέσουμε πηλό δεν είναι δύσκολο αλλά δεν είναι και εύκολο. Απλά χρειάζεται να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να στεγνώσει το γλυπτό μας με ασφάλεια και όσο τω δυνατώ ποιό ομοιόμορφα.

Παρατηρείστε στο πάρα κάτω  βιντεο τον γλύπτη πώς κόβει και αφαιρεί από το λεργο του τον πηλό και από ποιά σημεία και πώς ξανακολλά το κεφάλι χρησιμοποιώντας σαν κόλλα τον ίδιο τον πηλό αρκετά όμως πιό αραιωμένο.

Τα γλυπτά σας από πηλό, όταν τελειώσουν να τα σκεπάζετε πάντα με νάυλον σακκούλα που να μην ακουμπάει το γλυπτό, και  να τα καταβρέχετε συχνά με  ψεκαστήρι, κυρίως τα σημεία που έχουν ήδη στεγνώσει, μέχρι να στεγνώσει ομοιόμορφα όλα το γλυπτό σας.

 

προσέξτε να τοποθετούνται τα γλυπτά σε σημείο σκοτεινό και απομονωμένο μέσα στο σπίτι σας ή στο στούντιό σας και αν είναι δυνατόν και σε σημεία υγρά ή σε σημείοπου δεν μπορεί να πέσει απευθείας ήλιος πάνω στο γλυπτό σας και να ξεραθεί απότομα, όπότε μπορεί να σας "σκάσει"

Ελπίζω να βοήθησα. 

Καλή επιτυχία στα έργα σας.