Ζωγραφική σε τοίχο νηπιαγωγείου

Η ζωγραφική τοίχου ομορφαίνει το χώρο μας και του δίνει άλλη διάσταση, πολύ περισσότερο όταν αυτός ο τοίχος ή στην περίπτωσή μας, οι πόρτες ανήκουν σε ένα νηπιαγωγείο που τα παιδιά μας περνούν πολλές ώρε την μέρα.

Οι νηπιαγωγοί του συγκεκριμένου νηπιαγωγίου αποφάσισαν να ζωντανέψουν το χώρο και να κάνουν τα παιδιά να αισθάνονται πολύ ωραία μέσα στο σχολείο αποφεύγοντας τις αρνήσεις, τα κλάμματα και την αποφυγή του σχολείου.

Πως σκεφτήκαμε το θέμα.

Βάψαμε τις πόρτες άσπρες για να φαίνονται τα χρώματα που θα μπούν από πάνω. Διαλέξαμε το θέμα προσπαθώντας να είναι όσο πιό πολύ γίνεται κοντά στη ζωγραφική των παιδιών. Βάλαμε ενότητες που διδάσκονται τα παιδιά στο νηπιαγωγείο. Διαλέξαμε χρώματα που και τα ίδια τα παιδιά προτιμούν στις ζωγραφιές τους

Τα υλικά

  • Πλαστικά τοίχου, απλά πράγματα.
  • Πινελάκια από τα χρωματοπωλεία

Η ζωγραφική

Με μαύρη μπογιά βάλαμε τα θεμέλια, μερικά και με μαύρο μαρκαδόρο

Ζωγραφίσαμε το πάνω μέρος του σχεδίου και κατόπιν χωρίσαμε σε κουτάκια θεματικών ενοτήτων το κάτω μέρος. Επιλέξαμε προσεκτικά τα χρώματα του φόντου , ώστε να μην παρουσιάζει χρωματική παραφωνία στο τέλος, δηλαδή να μην πέσουν όλα τα χρώματα του μπλέ μαζί και τα κόκκινα και πράσινα σε ένα σημείο. Μερικές ενότητες χρειάζονταν ένα συγκεκριμένο χρώμα για να φαίνονταν ωραίες , όπως η άνοιξη και ο κόσμος μας.

Ζωγραφίσαμε το φόντο της κάθε ενότητας και συνεχίσαμε στα κυρίως θέματα.

Έμεναν λίγα ακόμα να κάνουμε και βέβαια να περιμένουμε με αγωνία την γνώμη των παιδιών.

Η χαράμας ήταν μεγάλη όταν είδαμε ότι τους άρεσε και είπαμε χαλάλι ο κόπος

Για να τα τιμήσουμε τους προσφέραμε και μία γωνιά μελέτης με δύο αυτοσχέδια κάστρα να νιώθουν σαν βασιλιάδες.