Πως ζωγραφίζουμε ζώα

Πως ζωγραφίζουμε ένα ζώο, τον αγαπημένο μας σκύλο, την γατούλα που μεγαλώσαμε από μωράκι, το άλογο που ονειρευτήκαμε να έχουμε για πάντα στό σπίτι μας πάνω από το τζάκι. Πως το ζωγραφίζουμε όμως που δεν μένει λεπτό ακίνητο; Ο ένας τρόπος είναι ο εύκολος τρόπος, βγάζουμε πολλές φωτογραφίες και επιλέγουμε την καλύτερη, μεγενθύνουμε και κρεμάμε το πορταίτο στο τοίχο μας.

Ο άλλος ,ποιό δύσκολος αλλά απίστευτα ποιό δημιουργικός είναι να παρατηρήσουμε το αγαπημένο μας ζωάκι και να κάνουμε πάρα πάρα πολλά σκίτσα ακόμα και ατελείωτα από αυτό.

Αν επιλέξετε τον δεύτερο τρόπο θα δείτε ότι μέσα σε λίγο καιρό τα πορταίτα του αγαπημένου σας ζώου θα γίνονται όλο και καλύτερα μέχρι που στο τέλος θα μπορείτε να το ζωγραφίζεται από μνήμης. Αρχίστε με μολύβι και ένα απλό χαρτί και συνεχίστε με χρώμα.

Θα δώσοουμε και μερικές παρατηρήσεις από αυτά τα ζώα που έχουμε σε βίντεο για την καλύτερη διευκόλυνσή σας ως αναφορά το σκελετό και τις γραμμές που μπορείτε να τραβήξετε που είναι σχεδόν σε όλα τα είδη πχ του αλόγου , ίδια.

Το άλογο.

Αγαπημένο ζώο. πανέξυπνο και απίστευτα όμορφο. Φτιάχνουμε ένα κύκλο πεπλατισμένο στη μέση αρκετά και αυτό είναι το σώμα του αλόγου ένα τρίγωνο ο λαιμός του και άλλο ένα η μουσούδα.Όλα αυτά στηρίζονται σε ένα παραλληλόγραμμο νοητό που στις τέσσερεις γωνίες του θα βάλουμε τα πόδια του αλόγου. Έτσι θα έχει σταθερότητα το σχέδιό σας.

Τα δύο πανέμορφα σκυλιά ζωγραφισμένα με μαλακά παστέλ μας δίνουν όλες τις δυνατότητες του είδους των μπογιών. Αρχίζοντας πάντα να ζωγραφίζεται το φόντο του πίνακα και ποτέ πρώτα το θέμα σας, που στην περίπτωσή μας είναι τα πανέμορφα σκυλιά

Μικρές και μεγάλες γάτες σε δράση.Δεν θα ξεχνάγαμε την φίλη μας την Γάτα ποτέ.Ιερό ζώο των αρχαίων Αιγυπτίων, κάτι ήξεραν και εκείνοι. Η γάτα με το στρογγυλό κεφαλάκι της και το μακρύ σαν παραλληλόγραμμο σώμα της μας αφήνει άφωνους με την χάρη των κινήσεών της και τις απίθανες στάσεις της.Προτιμείστε τα πρώτα σας σκίτσα να τα κάνετε ενώ κοιμάται, θα σας δώσει χρόνο και θα την παρατηρήσετε καλύτερα. Όσο για την μεγάλη της αδελφή, την τίγρη, σας έχω εδώ ένα βίντεο με έτοιμες ζωγραφισμένες εικόνες γιατί είναι πιο δύσκολο να την βρούμε ζωντανά και να την ζωγραφίσουμε.