Πως ζωγραφίζουμε σκύλους

Πολλοί ζωγράφοι μαζί με τις κυρίες ή τους βασιλείς ενσωμάτωσαν στο έργο τους και σκυλάκια και γατάκια. Και βέβαια έκλεψαν την παράσταση. Πως όμως να ζωγραφίσουμε και εμείς το αγαπημένο μας ζωάκι που είναι κάτι πάρα πάνω από φίλος και σύντροφος; μερικές συμβουλές για αυτή την διαδικασία που δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο φαίνεται.
Συμβουλή πρώτη, αποφασίστε το πραγματικά γιατί θα χρειαστείτε χρόνο. Πάρτε ένα μπλοκάκι με πολλά φύλα και μερικά μολύβια και γόμα κάρβουνου.

 Περιμένετε να ησυχάσει το ζωάκι και ή δυνατόν να κοιμηθεί. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε περισσότερη ώρα στην διάθεσή σας να τον παρατηρήσετε και να βάλετε στο χαρτί σας τις πρώτες γραμμές. Κάντε πολλά σκίτσα του που όσο και αν δεν σας ικανοποιούν στην αρχή, σιγά σιγά θα δείτε να βελτιώνεστε αρκετά. 

Υπάρχουν σελίδες με ράτσες σκυλων και ράτσες με γατες που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν. Ρίχτε τους μια ματιά.

Συμβουλή δεύτερη. Προσπαθήστε να βάλετε σε αυτά χρώμα από μνήμης και σε όσο περισσότερα βάζετε τόσο και πιό πολύ θα μοιάζει με το ζωάκι σας.Μην τα παρατήσετε από την πρώτη μέρα, χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Συμβουλή τρίτη. αν δείτε ότι δεν τα καταφέρνετε, μην στεναχωριέστε. Βρε αδελφέ, υπάρχουν και οι φωτογραφικές μηχανές. Τραβήξτε όσο πιό πολλές φωτογραφίε ςτου μπορείτε.Διαλέξτε μια από αυτές και αρχίστε με την ησυχία σας να την ζωγραφίζετε παρατηρώντας που και που το πρωτότυπο.

Είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα έχετε το αγαπημένο σας ζωάκι σε μια ζωγραφική σύνθεση.