Χριστουγεννιάτικη φάτνη από φελιζόλ

Χριστουγεννιάτικη φάτνη φτιαγμένη από εσάς όπως ακριβώς φαντάζεστε το σπήλαιο που γεννήθηκε ο Χριστός. Μπορεί να γίνει από χαρτόνι, από ειδικό χαρτί για μακέτες αλλά και από τα φελιζόλ που υπάρχουν σε διάφορα σχέδια και σχήματα και προστατεύουν τα ψυγεία, κουζίνες, μαγνητόφωνα και ότι φελιζόλ βρείτε. Επειδή κόβονται εύκολα με ένα κοπίδι ή ένα μαχαίρι που το έχετε ζεστάνει στο μάτι της κουζίνας ή με ένα αναπτήρα, μην σας απασχολεί το μέγεθος του φελιζόλ ούτε το χρώμα του.Θα σκεπαστεί με χρώμα μετά ή με γυψόγαζα. Δημιουργείστε την φάτνη των ονείρων σας , που θα είναι μοναδική στο κόσμο. Όταν αρχίσετε θα σας έρθει η έμπνευση, τόση, που δεν θα το πιστεύετε. Και κάτι ακόμα σημαντικό. Δεν θα σας κοστίσει πολλά και θα το ευχαριστηθείτε αφάνταστα.

Τι θα χρειαστούμε.

  • Κόλλα
  • Κοπίδι
  • Φελιζόλ
  • Γυψόγαζα, αν θέλετε να καλύψετε τα φελιζόλ.

Πως το φτιάχνουμε

Κόνουμε κομμάτια που εσείς θέλετε, με τις δικές σας διαστάσεις και κολλάμε στο φελιζόλ βάσης. Σκάβουμε μερικά από αυτά με ένα μαχαιράκι ή το κοπίδι ή ακόμα και με τα χέρια για να μοιάζουν σαν πέτρες.

Δημιουργούμε σιγά σιγά το περιβάλλον μας.Να θυμάστε ότι τα σπίτια εκείνη την εποχή δεν είχαν στέγη από κεραμίδια αλλά ταράτσα και ήταν χτισμένα κοντά το ένα στο άλλο.

Το βίντεο που ακολουθεί θα σας δώσει μιά ιδέα της συγκεκριμμένης κατασκευής για να εμπνευστείτε την δική σας.

 

Πως βάζουμε την γυψόγαζα, αν αποφασίσουμε να την χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας να αγοράσουμε έτοιμη γυψόγαζα από το φαρμακείο ή να φτιάξουμε εμείς γυψόγαζα αγοράζοντας λίγο γύψο καλλιτεχνίας ή απλό γύψο από τα καταστήματα που πουλάνε γύψο και ένα ανάλαφρο ύφασμα όπως γάζα ή κάτι παραμφερές και φτηνό και το βουτάμε στο γύψο μας απλά να γεμ΄σει παντού. Σκεπάζουμε το μέρος που θέλουμε να σκεπάσουμε και πιέζουμε με τα δάκτυλα να πάρει το σχήμα του φελιζόλ. Μην φοβάστε , δεν παθαίνει τίποτα το φελιζόλ. Μόλις στεγνώσει θα πετρώσει και θα είναι υπέροχο.

Μην βάζετε πολύ γύψο στο λεκανάκι σας με το νερό γιατί στεγνώνει εύκολα.

Ότι άλλο θελήσετε να βάλετε από πάνω, όπως δέντρα, θάμνους ή ζώα μπορείτε είτε να τα κόψετε σε χαρτονάκι και να είναι μονοδιάστατα ή να αγοράσετε από τα καταστήματα που έχουν χριστουγεννιάτικες φιγούρες και έστι η χριστουγεννιάτικη φάτνη σας θα μοιάζει πιό αληθινή.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας.

Search