Χριστουγεννιάτικος άγγελος από πλαστική δαντέλα

Χριστούγεννα και άγγελοι πάνε μαζί. Υπάρχουν πάρα πολλά υλικά για να φτιάξει κανείς έναν άγγελο. Στα ειδικά καταστήματα με είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας θα βρεί ότι ποθεί η ψυχή του και όσα ονειρεύτηκε η φαντασία του. Αν ανατρέξουμε όμως και στα ράφια της κουζίνα μας από υλικά της καθημερινής χρήσης κάτι θα βρούμε που μπορεί να το μεταμορφώσουμε σε ένα θαυμάσιο χριστουγεννιάτικο άγγελο.Πάμε να ψάξουμε λοιπόν.

Βρήκα 

  • Καλαμάκια για σουβλάκια
  • Παλιές κορδέλες πλαστικές και υφασμάτινες
  • Συρματάκια και συρματάκια πίπας
  • Δαντελένιες βάσης τούρτας, πλαστικες
  • Φτερά από ένα παλιό πουπουλένιο μαξιλάρι
  • Καρφίτσες και πινέζες χρωματιστές
  • Μαλλιά πλεξίματος
  • Μαλλί από μια παλιά αποκριάτικη περούκα
  • Μπαλίτσες φελιζόλ
     

Πως φτιάχνουμε τον χριστουγεννιάτικο άγγελο.

Πέρνουμε μια δαντελένια βάση για τούρτες και κόβουμε στη μέση το πετσετάκι.Βάζουμε  κόλλα στην μιά άκρη και μετά μεταφέρουμε την άλλη από πάνω σχηματίζοντας ένα χωνί. Αυτό είναι το σώμα του αγγέλου μας. Πέρνουμε μετά το υπόλοιπο πετσετάκι και κόβουμε φτερά, στρογγυλεύοντας τις άκρες να μοιάζει κάτι σαν σταγόνα νερού.

 

Κατασκευής συνέχεια

Το υπόλοιπο από το δαντελένιο πετσετάκι το κόβουμε κατά μήκος της δαντέλας και κρατάμε το κάτω μέρος, όχι το τελείωμα της δαντέλας, και το ξανακόβουμε στη μέση. Αυτά θα γίνουν τα χέρια του αγγέλου αφόυ τα κολλήσουμε σαν χωνί, κολλάμε και τα δύο στο πάλι του σώματος βάσης κοντάς στην κορυφή, δεξιά και αριστερά. Μέσα σε αυτά τα χωνάκια-χέρια μπορούμε να βάλουμε συρματάκια πίπας ή ξυλάκια για χεράκια αγγέλου, αν θέλουμε.

Για το κεφάλι του αγγέλου

Παίρνουμε μία μπαλίτσα φελιζόλ  και ένα καλαμάκι για σουβλάκια και στεραιώνουμε το καλαμάκι στη μπάλα φελιζόλ. Κόβουμε μαλλί πλεξίματος, ότι χρώμα έχετε, και κάνουμε τα μαλλιά του αγγέλου κολώντας τα με κόλλα στη μπάλλα φελιζόλ. Βάζουμε μιά καρφίτσα με χονρή βάση για  μάτια ή φτιάχνουμε με μαρκαδόρο τα μάτια και το στόμα του χριστουγεννιάτικου αγγέλου μας. Πέρνουμε ένα συρματάκι πίπας, κάνουμε ένα κύκλο, σαν στεφανάκι, χωρίς να κόψουμε το συρματάκι και με κόλλα το στερεώνουμε στο πίσω μέρος του κώνου που σχηματίζει το σώμα του αγγέλου.

Τέλος μένει να κολλήσουμε τα φτερά κατά μήκος του μεγάλου κώνου, που είναι το σώμα του αγγέλου. Μένουν τα φτερά που τα κολλάμε είτε από την μία πλευρά , είτε και από τις δύο .Να βάζετε κόλλα πολύ λίγη και στη βάση του φτερού, εκεί που είναι το στέραιο κομμάτι γιατί αλλοιώς τα φτερά σας δεν θα είναι τόσο ανάλαφρα.

Τέλος κόβουμε μιά κορδελίτσα και την δένουμε σφιχτά στο λαιμό του αγγέλου στεραιώνοντας έτσι το καλαμάκι και το κεφάλι γερά με το όλο σύνολο.Στρίβουμε μερικές φορές την κορδέλα και την κολλάμε με λίγη κόλλα πάνω στο δαντελένιο πετσετάκι.

΄Ετοιμος ο χριστουγεννιάτικος άγγελός μας.

Search