Χριστουγεννιάτικος Άγγελος από κορδέλες

Χριστούγεννα και χριστουγεννιάτικοι άγγελοι στολίζουν το σπίτι μας και γεμίζουν ελπίδα και ομορφιά την ψυχή μας. Ποιός δεν θα ήθελε ένας από αυτούς να στολίζει και το τραπέζι μας ή το χώρο μας πάνω στο πιάνο ή στη τηλεόραση μας.

Μπορούμε να αγοράσουμε έναν, από τα καταστήματα, που θα γεμίσουν σε λίγο από Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Τι ποιό ωραίο , όμως να το φτιάξουμε μόνες μας και να το χαρούμε πιό πολύ. Θα μας καοστίσει και λιγότερα και θα έχουμε την ευχαρίστηση ότι το δημιουργήσαμε με την καρδιά μας.

Πως φτιάχνουμε ένα άγγελο από κορδέλλες.

 

  • Θα χρειαστούμε ένα χαρτόνι σαν βάση του χριστουγεννιάτικου αγγέλου, που θα το κόψουμε σε ημικύκλιο με την βοήθεια ένος πιάτου ή ένος δίσκου από την πιατοθήκη μας.
  • Ένα μολύβι
  • Ένα ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Κορδέλλες από τα καταστήματα ειδών συσκευασίας
  • Μία μπάλα φελιζόλ .Θα τις βρείτε στα βιβλιοπωλεία
  • Πολύ χριστουγεννιάτικη αγάπη

 

 

Πως φτιάχνουμε έναν Χριστουγεννιάτικο άγγελο με κορδέλες.

Παίρνουμε ένα χαρτόνι και χαράζουμε με το μολύβι ένα ημικύκλιο με την βοήθεια ένος πιάτου ή ένος δίσκου.

Το κόβομε και το διπλώνουμε φτιάχνοντας ένα κώνο. Κολάμε την άκρη με ένα συρραπτικό και με λίγο ζελοτέιπ. Αυτή είναι η βάση του χριστουγεννιάτικο αγγέλου μας. Παίρνουμε μια δαντελίτσα και κολλάμε σε θερμική κόλλα , γύρω γύρω το φρού φρού του αγγέλου μας, όπως στη φωτογραφία. Αφήνουμε να στεγνώσει.

Έχουμε κόψει σε κομματάκια ίσα τις κορδέλλες μας. μπορούμε να βάλουμε ένα χρώμα κορδέλλες ή να τον κάνουμε και χρωματιστό, σύμφωνα με τα γούστα και την φαντασία μας. Παίρνουμε ένα κομματάκι από την κορδέλλα μας και την διπλώνουμε, χωρίς να την τσακίζουμε, στη μέση και την κολλάμε με μιά σταγόνα κόλα στις δύο εσωτερικές άκρες της. Έτσι όπως είναι την κολλάμε πάνω στο χαρτόνι , προσέχοντας  να είναι η ακρη της στη μέση της δαντέλλας της βάσης του χριστουγεννιάτικου αγγέλου.Δείτε πώς ακριβώς στη φωτογραφία , την τέταρτη στη σειρά φωτογραφιών. Συνεχίζουμε έως ότου γεμίσουμε με κορδέλλες όλη την επιφάνεια του αγγέλου μας μέχρι την κορυφή του κώνου μας.

Κόβουμε δύο κομματάκια μιάς άλλης δαντέλλας, πιό στενής και με περίγραμμα χριστουγεννιάτικο και κολλάμε την μία της άκρη στη κορυφή του κώνου μας και στρίβουμε με το δακτυλό μας και στερεώνουμε στη βάση με λίγη ακόμα κόλλα.

Φτάσαμε στό κεφλαι του χριστουγεννιάτικου αγγέλου μας που θα το κάνουμε με την μπάλλα μας από φελιζόλ ως εξής. Με ένα μολύβι ή στυλό πιέζουμε στο φελιζόλ και γυρίζουμε μέχρι να σχηματιστεί μια τρύπα στο φελιζόλ , που θα στεραιώσουμε με κόλλα ένα ξυλαράκι από αυτά που κάνουμε τα σουβλάκια ή μιά γερή οδοντογλυφίδα.

Περνάμε το ξυλαράκι στο κώνο μας , που είναι η βάση του σώματος του χριστουγεννιάτκου αγγέλου μας. Στεραιώνουμε με κόλλα κάτω από το χαρτόνι της βάσης μας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να βάλετε με πολύ λεπτες κορδέλλες, μαλλιά στον αγγελό σας και εκεί επάνω να στεραιώσετε το στεφανάκι του, που μπορεί να γίνει με τα γνωστά μας κολλιεδάκια των χριστουγέννων που στολίζουν τα δέντρα μας ή να τα φτιάξετε από τα "πιπάκια" που χρησιμοποιούν στα νηπιαγωγεία για τις κατασκευές τους τα παιδιά.

Και τα δύο θα τα βρείτε σε βιβλιοπωλεία, όταν έρθουν για τα καλά οι γιορτές θα τα βρείτε και σε καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη. Καλλάμε και το στεφανάκι στο κεφαλάκι του αγγέλου μας και μας μένουν τα φτερά του. 

Πως φτιάχνουμε τα φτερά του χριστουγεννιάτικου αγγέλου μας.

Μπορούμε μεΤα φτερά του χριστουγεννιάτικου αγγέλου μας μπορούμε να τα φτιάξουμε με δύο τρόπους. Είτε φτιάχνοντας ένα μεγάλο φιόγκο διπλό και κολλώντας τον στη πλάτη του αγγέλου μας με κόλλα, είτε από χαρτί πλαστικοποιημένο για τούρτες κόβοντάς το σε κομμάτια 1/4 και κολλώντας το με κόλλα  στη πλάτη του χριστουγεννιάτικου αγγέλου μας.

Ο άγγελός σας είναι έτοιμος

Search