Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι

Χριστούγεννα και γιορτές και χίλια αστεράκια που κατεβαίνουν στη γη. Εμείς θα φτιάξουμε σπιτάκι Χριστουγέννων από κέικ σοκολάτα και σαντυγί για να κολλήσουμε τα τοιχώματα του σπιτιού μας και μετά αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει.

Μιά ιδέα σας δίνω εδώ για το χριστουγεννιάτικο σπιτάκι σας σε βίντεο, αλλά είμαι σίγουρη για την δημιουργικότητά σας και ξέρω ότι θα φτιάξετε πολύ καλύτερα από αυτό.

Το σίγουρο είναι ότι και εσείς θα το ευχαριστηθείτε αλλά κυρίως τα παιδιά.
Πάμε λοιπόν!
Πως να φτιάξουμε το κέικ σοκολάτας.Τα υλικά.

  • 3 και 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1και 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 κουταλάκια κοφτά μπαίκιν πάουντερ
  • 2 χαρτάκια βανίλια
  • 3/4 φλυτζανιού κακάο ή 1 φλυτζάνι σοκολάτα τριμμένη

Πως φτιάχνουμε το κέικ

Βάζουμε το αλεύρι με το μπαίκιν και τις βανίλιες μαζί. Αν βάλετε κακάο το κοσκινίζετε, αν βάλετε σοκολάτα την τρίβετε στον τρίφτη.

Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά να ασπρίσει και προσθέτουμε τους κρόκους καλά χτυπημένους με την ζάχαρη, το κακάο ή την σοκολάτα και ανακατεύετε να ενωθούν καλά. Κάνετε τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή και ρίχτετε μισή μαρέγκα μισό αλευρι εναλλάξ. μέχρι να γίνει μια μάζα σφιχτή.

Αν σας φανεί νερουλή βάζετε λίγο ακόμα αλεύρι, να γίνει λίγο πιό σφιχτό από την μείγμα για κέικ.

Τώρα προσέχτε, βάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι καλά βουτυρωμένο που να είναι περίπου 2 με 3 πόντους βάθους.
Απλώστε το πολύ καλά, να έχει σε όλο το μήκος του ταψιού το ίδιο ύψος, για να το κόψετε εύκολα μόλις ψηθεί.

Ψήνεται σε μέτριο φούρνο περίπου σε 20 με 30 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά καλά.

Έχετε κόψει χαρτονάκια με το μέγεθος του σπιτιού που θέλετε να φτιάξετε. Βάλτε τα χαρτονάκια πάνω στο κέικ και κόψτε προσεχτικά τα κομμάτια του σπιτιού.

Έχετε φτιάξει την σαντιγύ ή αγοράστέ την έτοιμη από ζαχαροπλαστεία. Πάρτε το κορνέ σας και βάλτε λίγη σε κάθε κομμάτι που θα κολλήσετε.
Το χριστουγεννιάτικο σπιτάκι είναι έτοιμο.

Στολίστε όπως εσείς θέλετε το πιάτο ΄που θα το μεταφέρετε και καλά Χριστούγεννα να έχουμε.

 

Κρέμα Σαντιγύ

Υλικά:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα κτυπάμε καλά μέχρι να πήξει. 

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη εάν μας αρέσει πιο γλυκιά.

Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Search