Πριν πάμε στο πηλό σαν πρώτη άσκηση θέλω ζωγραφική του δράκου και απ τις τέσσερεις πλευρές και απο την πάνω όψη...με μολύβι. Είδατε γιατί επιμένω τόσο πολύ στο σχέδιο και στο μολύβι? Αφού λοιπόν εκθέσετε τα πέντε σχέδιά σας με μολ'υβι θα προχωρήσουμε στην επόμενη άσκηση... περιμένω τα σχέδιά σας.

Ζωγραφίζουμε μια νεκρά φύση εκ του φυσικού από αντικείμενα που θα επιλέξετε εσείς.
Bήματα:

  • βρείτε τα αντικείμενα και συνθέστε τα.
  • φωτίστε τα με ένα πορτατίφ για να μην χαθούν οι σκιές και να επαναλαμβάνονται όποτε εσείς θέλετε.
  • επιλέχτε τη θέση που θα  ζωγραφίσετε έτσι ώστε να μην αλλάξει, θα σας δυσκολέψει αν δεν γίνει απ την αρχή αυτό.
  • παρατηρήστε τη σύνθεσή σα προσεχτικά.
  • τοποθετήστε το χαρτί σας και έχετε κοντά τα υλικά σας , μολύβια, γόμες, ξύστρες κλπ.
  • αρχίστε να ζωγραφιζετε χωρίζοντας πρώτα το χαρτί γιά να βρείτε την μέση του χαρτίου και μετά βάλτε ενδεικτικά ένα σημείο σαν χρυσή τόμη.

Apr 05

Θα σας δώσω εδώ μια εικόνα.
Μπορείτε να την βρήτε παντού.Προσπαθήστε να την ζωγραφίσετε σε χαρτί αφού πρώτα τετραγωνίσετε και την εικόνα και το χαρτί σας.
Με μολύβι πάντα.(αθάνατο μολύβι πανταχού παρόν είσαι)
και τα ξαναλέμε.


Γιά όποιον θέλει να ξεκινήσει αγιογραφία δεν χρειάζονται πολλά.Ούτε ξύλα ,ούτε επεξεργασίες.
Ξεκινήστε μόνο με την αγάπη σας,φτάνει.
Ενα απλό χαρτόνι μόνο.
Γυρίστε το ανάποδα απ την μεριά που δεν γιαλίζει και αρχίστε.
πρώτα με σχέδιο με μολυβάκι...και μετά με μπογιές.

Apr 05

 Ασκήσεις χρωματολογίας είναι εφαρμογές που τίθονται  σε όσα θαυμαστά μαθαίνουμε για τα χρώματα και πως τα συνδιάζουμε για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στα έργα μας. Είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς που είναι ανάγκη της ψυχής μας  και έκφραση η ζωγραφική να μάθουμε πως να χειριζόμαστε τα χρώματα που βάζουμε πάνω στον καμβάς μας.

Μια ασκησούλα για όσους επιθυμούν να μάθουν κάτι παραπάνω για την τέχνη της Ζωγραφικής.
Επιλ'εχτε από έναν αγαπημένο ζωγράφος σας κάποιο έργο του. Ζωγραφίστετε το με μολύβι μόνο... ασπρόμαυρο δηλαδή.  Μπορείτε να το ζωγραφίσετε επίσης με μαύρη, άσπρη μπογιά και τους τόνους του γκρίζου. Τα υλικά μπορει να είναι νεροχρώματα, ακριλικά, λάδομπογιές.

Professor Wright introduces the course by suggesting that "listening to music" is not simply a passive activity one can use to relax, but rather, an active and rewarding process. He argues that by learning about the basic elements of Western classical music, such as rhythm, melody, and form, one learns strategies that can be used to understand many different kinds of music in a more thorough and precise way -- and further, one begins to understand the magnitude of human greatness.

Apr 05

Η επιλογή του πιάνου εξαρτάται από τη χρήση που θα κάνει κάποιος και από τις σπουδές που τον ενδιαφέρουν. Έχουμε λοιπόν τις εξής περιπτώσεις.

-Κλασσικές σπουδές πιάνου
-Μοντέρνο πιάνο
-Σπουδές θεωρητικών με εφαρμογή στο πιάνο ή Σπουδές μουσικής με χρήση προγραμμάτων στον υπολογιστή

Η ύλη ανά τάξη στο σε όλα τα όργανα και στα θεωρητικά, έχει οριστεί από το 1957 με Βασιλικό Διάτα

Apr 05

Παρτιτούρα VS ταμλπατούρα

Γιατί όμως πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε παρτιτούρα,ενώ υπάρχει η εύκολη λύση (ταμπλατούρα) στην εικόνα βλέπουμε πανω μια παρτιτούρα με το κλειδί του σολ και τις νότες,ενω απο κάτω μας παραπέμπει σε TAB που μας δείχνει νούμερα.