Προμήθεια πηλού και μαθήματα γλυπτικης

Προμήθεια πηλού και μαθήματα γλυπτικης

Είμαι κανούργιος στο χώρο της γλυπτικής και πειραματίσζομαι με τον πηλό στην κατασκευή διαφόρων μοντέλων. Πληροφορίες για τεχνικές και σχετικά βρίσκω μόνο στο διαδύκτιο. Ο εν λόγω ιστότοπος με τα βίντεο που αφορούν την γλυπτική είναι αρκετά βοηθητικά. Παρόλα αυτά στον Ελληνικό χώρο και ειδικότερα στην Αθήνα δεν έχω βρει κάποιο εργαστήριο ή σχολή που να παραδίδει μαθήματα γλυπτικής. Το μόνο που έχω βρει είναι τα περισσότερα για γλυπτική κοσμημάτων. Επίσης δεν έχω βρει προμηθευτές όπου μπορώ να βρώ πρώτες ύλες όπως τον πηλό. Και δεν εννοώ το πηλό που είναι στην συσκευασία του ενός κιλού, όπου πωλείται ευρέως αλλά για πηλό μεγάλης συσκευασίας όπως στα βίντεο που υπάρχουν στο site. Πήγα σε αγγειοπλαστικά εργαστήρια που ασχολούνται με κεραμική αλλά ο συγκεκριμένος πηλός θέλεις ψήσιμο ενώ εγώ θέλω αυτόν που είναι βασισμένος στο νερό ή αλλιώς water-based clay. Δεν έχω κατεφέρει να βρώ πουθενά. Όπως είπα είμαι πολύ καινούργις Μετράω μόλις 3 μήνες και χωρίς γνώσεις εμπειρία και πολλά αλλά. Απλά ξαφνικά κάποια στιγμή ήθελα πολύ να ασχοληθώ με αυτό. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν να με βοηθήσετε να βρω πηλό καθώς επίσης εάν γνωρίζεται εάν γίνεται πουθενά κάποιο μάθημα. Συνημμένα σας δείχνω και κάτι που φτιάχνω αυτόν τον καιρό που είναι ένα μέρος από το σύνολο αυτού που θέλω να κάνω. Είναι σε μικρή διάσταση λόγω της ποσότητας του πηλού.

theodoan

Καλώς μας ήρθες Αντώνη. Ότι ξέρω πάνω στον πήλο θα στο πώ και είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξεις πολύ ωραίες δημιουργίες.

Ας αρχίσουμε από τον πηλό.Έχεις δίκιο πως ο πηλός ο κόκκινος για τα κεραμικά δεν κάνει αλλά όχι επειδή ψήνεται αλλά γιατί έχει κόκκο και θα σε δυσκολέψει στό πλάσιμο. Αλλά μην προείσαι με τα υλικά, χρησιμοποίησε ότι βρείς, εκείνο που μετράει είναι η δημιουργία.

ΘΑ σου δώσω ένα τηλέφωνο που θα βρείς τον πηλό που χρειάζεσαι και που χρησιμοποιούμε όλοι, τον πηλό της γλυπτικής που βγαίνει σε τρια είδη, τον σκληρό, τον μέτριο και τον μαλακό πηλό.

Δοκίμασε για αρχή τον μέτριο πηλό και θα τον λατρέψεις. Το μαγαζί που επεξεργάζεται τον πηλό είναι στην Αγία Άννα και το έχει ο Κώστας Κεσετζόγλου, ένας θαυμάσιος άνθρωπος και πολύ καλός επαγγελματίας. Το τηλέφωνο του είναι 210-3461533.

Το σακουλάκι του πηλού γλυπτικής έχει 6 ευρώ τα 25 κιλά.

Τηλεφώνησα ήδη στον Κώστα και σε περιμένει , όποτε μπορέσεις να πας.

Μόλις τον αποκτήσεις ξάνά μήνυμα εδώ να συζητήσουμε την συντήρησή του και ότι άλλο θελήσεις.

Έχουμε πολλά να πούμε!

Μου έδωσες μεγάλη χαρά με τα γραφόμενά σου σήμερα! Περιμένω μηνυμά σου σύντομα.

Στέλλα ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου. Η δουλειά που κάνεις είναι σημαντική και η βοήθεια πολύτιμη. Σε ευχαριστώ και πολύ σύντομα θα τα ξαναπούμε.

theodoan

Και έχουμε να πούμε πολλά. Αυτή η εικόνα της γυναίκας που βλέπω στην αρχή  υπόσχεται πολύ αγάπη και πολλές δυνατότητες. Όπως λέω πάντα, τα τεχνικά μαθαίνονται το ταλέντο όχι

Καλησπέρα και πάλι μετά από καιρό. Θα ήθελα να πω καταρχήν ότι χαίρομαι που μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που με εκφράζουν μέσα από τα γλυπτά κάτι που μου πρωτοεμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα του Ιουλίου του 2012 χωρίς καμμια εμπειρία ή ενασχόληση στο παρελθόν αλλά πάντα με δέος και θαυμασμό για τους ανθρώπους σαν εσάς που τα δάχτυλα σας είναι η έκφραση της φαντασίας σας και της καρδιάς σας. Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους με μια ευχή για περισσότερη υγεία και ευτυχία. Δύο απλά πράγματα που είναι τόσο σημαντικά όσο και δύσκολα να αποκτηθούν στην εποχή μας.  Η βοήθεια της Στέλλας με τεχνικά θέματα αλλά και με προμήθεια υλικών με βοήθησε πολύ. Σίγουρα δεν έχω την εμπειρία και την τεχνογνωσία πολλών από εδώ μέσα. Αλλά ζω για να μαθαίνω .... 

theodoan

Πρόσθεσα κάποιες φωτογραφίες σχετικά με κάποια πράγματα που χρησιμοποιώ τα οποία τα βρήκα λόγω του ότι για παράδειγμα ο τροχός που βρήκα ήταν αξίας 60€ και αυτό που μου έκανε την δουλειά έκανε κοντά στα 10€ από Praktiker. Πρόκειται για ένα περιστρεφόμενο δίσκο που χρησιμοποιείται στην κουζίνα για να βάζεις διάφορα είτε γλυκά είτε άλλες λιχουδιές. Επίσης πήρα ένα μεταλλικό πόδι για έπιπλα κοντά στους 40 πόντους που είχε βάση με τρύπες για να το βιδώσεις σε κάποιο έπιπλο. Επέλεξα πολύ μικρές βίδες και στο κέντρο του περιστρεφόμενου δίσκου το βίδωσα το πόδι έτσι ώστε όποτε θέλω να το βάζω και να το βγάζω. Το πόδι αυτό μου χρησίμευει αν θέλω να κάνω κάποιο πρόσωπο ή για να στήριξω επάνω του διάφορες φιγούρες. Η άλλη φωτογραφία με το εργαλείο το ασημί είναι για την περιποίηση των  νυχιών των γυναικών. Το είχα πάρει δώρο στην γυναίκα μου αλλά το οικειοποιήθηκα. Παίρνει μπαταρίες ΑΑ και δουλεύει σε δύο ταχύτητες με αποτέλεσμα το εξάρτημα που έχει μπροστα να με βοηθά στο σμίλευμα. Θα προσθέσω φωτο αργότερα με την βάση βιδωμένη με το πόδι.  

theodoan

που τα έχεις αποθηκεύσει; δεν τα βρίσκω.

Τα είδα, οκ