θελω να μαθω να ζωγραφιζω

Πόσες φορές δεν είπαμε στον εαυτό μας,τι ωραίος πίνακας, τι ωραίο τοπίο, τι ωραία λουλούδια, αχ και να μπορούσα να το ζωγραφίσω! Οι περισσότεροι όμως διστάζουμε να αρχίσουμε να ζωγραφίζουμε με την δικαιολογία ότι δεν "πιάνουν" τα χέρια μας. Εδώ σε αυτή τη σελίδα πιστεύουμε και το έχουμε αποδείξει ότι όλοι μπορούμε να ζωγραφίσουμε ακόμα και αν τώρα δεν το πιστεύουμε.

Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι η απόφαση αυτή.Είμαι εδώ να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και με όλες τις γνώσεις μου να αρχίσετε να ζωγραφίζετε και να τελιώσετε το πρώτο σας έργο. Θέλω ακόμα να σας πω και όλες τις δυσκολίες που ίσως να αντιμετωπίσετε σε τεχνικά θέματα στην αρχή, όπως τι μπογιες να πάρω, τι μολύβια, τι χαρτια, πως να φτιάξω λενα θέμα, πως να διαλέξω μια φωτογραφία που θα ήθελα να γίνει πίνακας ζωγραφικής.

Όταν πηγαίνουμε σε ένα κατάστημα ειδών ζωγραφικής και βλέπουμε όλα αυτά τα σωληνάρια από χρώματα και όλα αυτα τα τελάρα φυσικό είναι να μπερδευτούμε και να μην ξέρουμε τι να πάρουμε σαν αρχή. Έτσι ξοδεύουμε ένα κάρο λεφτά και αγοράζουμε πράγματα που στο τέλος δεν χρησιμοποιούμε. Η απογοήτευση είναι μεγάλη και είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξαναρχίσουμε να ζωγραφίζουμε.

Να ξέρετε όμως πως η ζωγραφική δεν είναι απλά φτιάχνω ένα ωραίο μπουκέτο τριαντάφυλλα που να μοιάζουν αληθινά και να το δουν γνωστοί και φίλοι και να σας παινέψουν. Ζωγραφική είναι πρώτα απ όλα δική σας έκφραση, είστε εσείς και η ανάσα που θα πάρετε την λίγη ώρα που θα μείνετε με τον εαυτό σας και θα ηρεμίσετε την ψυχούλα σας. Εκεί θα βγάλετε και τον εαυτό που κοιμήθηκε ίσως μέσα στην δίνη της καθημερινότητας και τον ξεχάσαμε. Καιρός να τον ξυπνήσουμε ξανά, δεν νομίζετε;

Με τον καιρό θα δείτε ότι η ζωγραφική θα λειτουργήσει σαν μια βαλβίδα ασφαλείας στην καθημερινότητα, θα είναι η αποσυμπίεση στο άγχος, στη πίεση, στη μοναξιά.

Δεν χρειάζεται να αρχίσετε με κάτι δύσκολο. Απόφαση μόνο χρειάζεται και πίστη  στις δυνάμεις σας. Θα είμαι εδώ να σας βοηθήσω σε όλες τις δυσκολίες που ίσως βρείτε στην πορεία των ονείρων σας. Γράψτε μου τις δυσκολίες σας και όλα θα πάνε καλά.

Ένας παλιός φίλος της σελίδας που και εκείνος έλεγε δεν θα ζωγραφίσω ποτέ έκανε αυτό τον πίνακα που για εμένα είναι ότι πιο τρυφερό και συνθετικά ωραίο έχω δει.

Τον παρότρυνα να βάλει τετραγωνάκια το ένα κοντά στο άλλο. Όλοι δεν έχουμε φτιάξει τέτοια σχέδια τηλεφωνόντας;

Δείτε το σχέδιό του και νιώστε την τρυφερή πλεύρα αυτού του ανθρώπου.Σας ευχαριστώ πολύ που με διαβάσατε .