Πρωτότυπες Αποκριάτικες στολές

Οι Απόκριες ήρθαν. Την Κυριακή ανοίγει το Τριώδιο και μόλις που προλαβαίνουμε να φτιάξουμε μια στολή για τα παιδιά μας αλλά και για εμάς. Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να μην ξοδέψουμε πολλά να είναι ωραία αλλά και πρωτότυπη. Τρία σε ένα!
Τρείς τέτοιες στολές που γίνονται σε χρόνο ελάχιστο και δεν χρειάζονται και ράψιμο σας παρουσιάζω από τους καταπληκτικούς μικρούς μας φίλους μοντέλα και ελπίζω να το βρείτε καλή ιδέα και να το υλοποιήσετε και εσείς. Η πρώτη στολή που την ονομάζουμε "σταφύλι" γίνεται από μπαλόνια. Αρκεί να έχετε γερά πνευμόνια και ένα μαύρο ή πράσινο κολλάν και μια ανάλογη μπλούζα όπου και θα καρφίτσωθούν τα μπαλόνια αφού τα φουσκώσετε. Προσέξτε να τρυπήσετε με προσοχή τα μπαλόνια σας πανω από το κόμπο που θα κάνετε για να μην ξεφουσκώσουν μετά. Αν το παιδί είναι μικρό χρειάζονται λίγα μπαλόνια. Αλλά , όπως ξέρετε, υπάρχουν και τα μεγάλα παιδιά, τα πολύ μεγάλα παιδιά και όσοι αισθάνονται παιδιά. Για αυτά τα ιδιαίτερα παιδιά θα χρειαστείτε πολλά πολλά μπαλόνια αλλά αξίζει το κόπο, δεν νομίζετε;

Για το καπελάκι στο κεφάλι θα χρειαστείτε μερικά χαρτιά διάφανα και ψιλό συρματάκι ή χαρτί που θα το κόψετε και θα το ζωγραφίσετε εσείς στο σχήμα των φύλλων της αμπέλου. Τα στρυφογυριστά από τις κληματίδες  θα τα φτιάξετε με σύρμα πίπας που θα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή σε καταστήματα που πουλάνε είδη νηπιαγωγείου. Θα τα στεραιώσετε σε ένα σκουφάκι μάλλινο ή υφασμάτινο αναλόγου χρώματος και ιδού ο άνθρωπος σταφύλι είναι έτοιμος. Το βραίο σε αυτή τη στολή είναι ότι οι "ρόγες" σε κάθε κίνησή σας κινούνται και αυτές. Προσέξτε μην ζαλίστείτε ή μην ζαλίσετε με την ομορφιά σας όλους τους γύρω σας. Καλού κακού κρατήστε και ένα μπουκάλι με κρασί, έτσι για του λόγου το αληθές! Καλές απόκριες σε όλους!

Και μερικές ακόμα ιδέες για πρωτότυπα κουστούμια. Το γνωστό μας σταφύλι αλλά πράσινο αυτή την φορά.

Μιά στολή οδοντόπαστα και οδοντόβουρτσα συγχρόνως για να μην ξεχάσουμε ότι τα δόντια μας βγαίνουν μόνο μία φορά και είναι πολύτιμα.

Και τέλος μια τηγανιά πατάτες, που αρέσουν σε όλους μας, και ο πατατοφάγος στην μέση. Γίνεται από χαρτόνι το κουτί και από αφρολέξ οι πατάτες και στεραιώνεται και αυτό πανεύκολα με βελόνα και κλωστή στο χάρτινο κουτί ή με κόλλα αν δεν θέλετε να ράψετε.

Σε  λίγες μέρες θα επανέλθουμε με περισσότερες αποκριάτικες ιδέες. Καλές δημιουργίες.

Search