Μουσική

Μουσική είναι η τέχνη  που οργανώνει τους ήχους και τις νότες έτσι ώστε να δημιουργηθούν μελωδίες και συνθέσεις μουσικών έργων.
Το σύνολο των ήχων για παραγωγή μελωδίας είναι επίσης μουσική.

Jan 21

Αποκριάτικο τραγούδι

Αποκριάτικα τραγούδια - παρτιτούρα

Ένα αποκριάτικο τραγούδι από Πελοπόνησσο μεριά. "Παντρεύουνε τον κάβουρα", με παρτιτούρα. Τα αποκριάτικα τραγούδια από όλη την έλλάδα είναι πολλά και διάφορα. Τα πιό ωραία έθιμα για ένα χαμογελαστό και περήφανο λαό που δεν έχουν ξεχαστεί στο  πέρασμα των χρόνων.

 

Αφιερωμένο στα παιδιά και σε όσους αισθάνονται παιδιά και πιστεύουν στον  Αι Βασίλη

Τραγούδια που θα σας αναζωογονήσουν και θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα

Χρόνια πολλά

Η ενασχόληση με τη μουσική δεν έχει όριο ηλικίας. Μπορεί οποιοσδήποτε να ξεκινήσει μουσική σε οποιαδήποτε ηλικία. Το σημαντικό είναι πως ο υποψήφιος σπουδαστής θα πρέπει να ενημερωθεί σωστά για την επιλογή του όσο αφορά στο όργανο και στις σπουδές που επιθυμεί να πραγματοποιήσει και να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο στόχος του. Μπορεί η ηλικία να μην είναι απαγορευτική, αλλά ο χρόνος που θα διαθέτει ο σπουδαστής για τη μελέτη του, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την επίτευξη και τη σωστή εκμάθηση του εκάστοτε οργάνου.

Apr 05

Παρτιτούρα VS ταμλπατούρα

Γιατί όμως πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε παρτιτούρα,ενώ υπάρχει η εύκολη λύση (ταμπλατούρα) στην εικόνα βλέπουμε πανω μια παρτιτούρα με το κλειδί του σολ και τις νότες,ενω απο κάτω μας παραπέμπει σε TAB που μας δείχνει νούμερα.

Η ύλη ανά τάξη στο σε όλα τα όργανα και στα θεωρητικά, έχει οριστεί από το 1957 με Βασιλικό Διάτα

Apr 05

Η επιλογή του πιάνου εξαρτάται από τη χρήση που θα κάνει κάποιος και από τις σπουδές που τον ενδιαφέρουν. Έχουμε λοιπόν τις εξής περιπτώσεις.

-Κλασσικές σπουδές πιάνου
-Μοντέρνο πιάνο
-Σπουδές θεωρητικών με εφαρμογή στο πιάνο ή Σπουδές μουσικής με χρήση προγραμμάτων στον υπολογιστή

Mar 21

Τι είναι οι Κλίμακες;

Κλίμακα στη μουσική εννοούμε το ηχητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργείται ένα μουσικό έργο.
Για να γίνει πιο κατανοητή η έννοια της κλίμακας, είναι συνδυαμός από διάφορες νότες που χρησιμοποιεί ο κάθε συνθέτης και στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτές για να αποδώσει το μουσικό του έργο, σύμφωνα με τη δική του αρεσκεία.
Ιστορικά, κλίμακες υπάρχουν από τα αρχαία χρόνια (οι λεγόμενοι Τρόποι), μέχρι και τις μέρες μας. Στην κλασσική μουσική που μελετάμε, ασχολούμαστε με τα 2 βασικά είδη κλιμάκων, τις Διατονικές Μείζονες και Ελάσσονες.