Πως θα φτιάξουμε φτερά για νεράιδες και ξωτικά

Ένα αποκριάτικο κουστούμι  που όλα τα παιδιά ονειρεύονται να φορέσουν, μεγάλα και μικρά, είναι το κουστούμι μια νεράιδας ή ξωτικού. Για να ανανενώσετε τις εικόνες σας για τα κουστούμια της νεράιδας ή του ξωτικού βρήκα για εσάς ένα αντιπρωσοπευτικό κινούμενο του Disney, με την πιό διάσημη νεραιδούλα , την Τιγκιμπέλ. Δείτε το και θα σας έρθουν πολλές ιδέες για την κατασκευή του αποκριάτικου κουστουμιού. Τα φτερά όμως; Και για αυτό υπάρχει λύση. Για όλα τα φτερά που ονειρευτήκατε να φτιάξετε υπάρχουν εδώ με οδηγίες και όσο γίνεται πιό αναλυτικά, σε τρία βίντεος. Θα ασχοληθούμε με το πρώτο βίντεο που νομίζω καλύπτει και τα άλλα. Μερικές εξηγήσεις για όσους δεν γνωρίζουν ιταλικά.

Τι θα χρειαστούμε

  • Λίγο σύρμα ή μερικές συρμάτινες κρεμάστρες, πολλά μαγαζιά ρούχων τις πετάνε κατά καιρούς.
  • Μία πένσα
  • Ένα παιδικό δικτυωτό καλτσόν
  • Μερικές κορδέλλες ή ανάλαφρο ύφασμα για ντεκόρ στο τέλος
  • Βελόνα και κλωστή

Φτιάχνουμε το σχήμα που θέλουμε να έχουν τα φτερά σας. Το σύρμα λυγίζει εύκολα και από τις κρεμάστρες και από την κουλούρα σύρματος που θα πάρετε. Κόβουμε και περνάμε με ταινία τα τελειώματα για να μην πληγωθεί κανείς ενώ φοράει τα φτερά. Περνάμε την κάλτσα και τεντ'ωνουμε προσέχοντας τα τελειώματα και στα δύο φτερά. Τα περισσεύματα από το καλτσόν δεν τα πετάμε και δεν τα κόβουμε ακόμα. Αφού φτιάξουμε τα φτερά χωρίζουμε την κάλτσα και ράβουμε στα περιθώρια των δύο φτερών με βελόνα και κλωστή ώστε να  στερεωθούν καλά και με ασφάλεια. Ενώνουμε τα φτερά και ένα κομμάτι από το καλτσόν το κάνουμε στεραιωτικό που το περνάμε στα χέρια για να μείνουν σταθερά τα φτερά στην πλάτη του παιδιού. Βάζουμε από πάνω την γυαλιστερή κορδέλα ή το ύφασμα σαν ντεκόρ στα φτερά μας.  Έτοιμο!

 

Τα φτερά του αγγέλου είναι λίγο πιό πολύπλακα και χρειάζονται και πιό πολλά υλικά. Θα τα βρείτε σε πολλά καταστήματα  αρκεί να έχετε το χρόνο και την διάθεση να ψάξετε. Το βίντεο είναι κατατοπιστικότατο.

Για τα πολύ ιδιαίτερα φτερά των ξωτικών στο τρίτο βιντεό μας  απαιτείται και γνώση ζωγραφικής που ξέρω ότι πολλοί έχετε και για αυτό  είμαι σίγουρη πως θα είναι για εσάς παιχνιδάκι η κατασκευή του. Εμπρός λοιπόν, δώστε χαρά στα παιδιά σας φτιαχνοντάς τους μιά νεραιδοστολή με τα χεράκια σας.

Search