Πως να στολίσετε Χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς να αγοράσετε δέντρο

Πως μπορούμε , λοιπόν να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας χωρίς να αγοράσουμε δέντρο; Περπατώντας στη γειτονιά μου είδα κομμένα κλαδιά από λεύκες που ο Δήμος έκοβε για να αναπτυχτούν και άλλο τα δέντρα. Μερικά από αυτά τα κομμένα κλαριά ήταν ιδανικά για χριστουγεννιάτικα δέντρα.Πήρα μερικά και έβαλα μπρός την ιδέα. Ομολογώ ότι το αποτέλεσμα με εξέπληξε ευχάριστα.

Θα σας αναφέρω, με την σειρά, τι ακριβώς έκανα.

 

Τι θα χρειαστούμε

  • Τα κλαριά που μπορεί να είναι και από άλλα δέντρα όπως πχ συκιά, ακακία, ακόμα και νερατζιά.
  • Μερικές κόλλες που να έχουν επάνω χριστουγεννιάτικα σχέδια για να τα κόψουμε.
  • Σπάγγο και κόλλα για να κρεμάσουμε τις κομμένες ζωγραφιές μας.
  • Λαμπάκια για το δέντρο μας
  • Μια γλάστρα και λίγη άμμο ή χώμα κόκκινο για να στεραιώσουμε τα κλαριά

Πως αρχίζουμε το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Βάζουμε τα κλαριά μέσα στη γλάστρα και από πάνω πιέζουμε το χώμα ή την άμμο για να μείνουν σταθερά.Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο την γλάστρα και βάζουμε χαλίκια ή ελαφρόπετρες από πάνω ή βότσαλα για ομορφιά.

Κόβουμε τα επιλεγμένα σχέδια από τα χαρτιά μας και κολλάμε ένα μικρό σπαγγάκι στο πίσω μέρος του κομμένου σχεδίου μας. Το πρώτο στολίδι έχει φτιαχτεί.

Γεμίζουμε με τα σχέδια μας όλο το δέντρο και αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και μπομπόνια από μαλλί, ταιριάζουν πολύ ωραία με τα κομμένα σχέδια μας.

Αν τα κλαριά είναι από λεύκα έχουν ήδη μια αημί απόχρωση, αν δεν είναι μπορείτε να το βάψετε με σπρέι της επιλογής σας ή με πινελάκι στην απόχρωση της αρεσκείας σας.

Στολίστε με γιρλάντες ή χιόνι το δέντρο σας και βάλτε τα λαμπάκια.

Μια σημείωση. Προσέξτε όλα αυτά που θα βάλετε στα κλαριά να μην είναι πολύ βαριά γιατί τα ζωντανά κλαριά με τον καιρό ξεραίνονται και γίνονται εύθραυστα.

Τέλος βάζουμε την φάτνη ή τον Αι Βασίλη στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας.

Καλά Χριστούγεννα.

Search