Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βελονάκι

Χριστουγεννιάτικος τάρανδος στο δέντρο σας φτιαγμένος από τα χέρια σας και μερικές ακόμα ιδέες για τα Χριστούγεννα. Μαζιλαράκι με ΄Αγιο Βασίλη και πρόσωπο ταράνδου και μερικά εύκολα σκουφάκια για τα μωρά σας που φοριούνται όλες τις εποχές και μπορούν να χαριστούν και σαν δωράκια Χριστουγεννιάτικα. Οδηγίες για την κατασκευή τους θα σας δωθούν παρά κάτω.


Οδηγίες για Τάρανδο.

Το μαλλάκι που θα επιλέξετε για τον τάρανδό σας μπορείτε να το βρείτε  στα καταστήματα με μαλλιά πλεξίματος. Έχουν πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία και σε χρώματα και σε ποιότητες μαλλιών και σε τιμές. Εκεί θα βρείτε επίσης και ότι άλλο χρειαστείτε, όπως βελονάκι ή βελόνα ραψίματος κατάλληλη για μαλλί. Ο τάρανδος δεν πλέκεται  μονοκόμματος. Θα πρέπει να τον φτιάξετε τμηματικά.Πρώτα το κεφάλι που θα το πλέξετε σαν σκουφάκι αλλά πρός το τέλος θα μαζέψετε ποδαράκια και θα το κλείσετε αφήνοντας μια τρύπα από όπου θα περάσετε το γέμισμα. Το γέμισμα μπορεί να είναι μπαμπάκι ή αφρολέξ πολύ ψιλά κομμένο και κατάλληλο για γέμισμα.


Μετά φτιάξτε τα αυτιά και τα κέρατα. 

Τα κέρατα  φτιάξτε τα σαν ένα παραλληλόγραμμο και μετά ράψτε το από την ανάποδη να γίνει σαν σωλήνας.Το ίδιο θα κάνετε και για τα παρακλάδια των κεράτων. Αφού τα γεμίσετε και τα ράψετε μεταξύ τους τα τοποθετείτε πάνω στο κεφάλι του ταράνδου και τα ράβετε σφιχτά με μαλλί. Το ίδιο κάνετε και με τα αυτιά του. Τα μάτια μπορείτε να τα βάψετε μόνοι σας από κουμπιά με κυρτή ράχη ή να αγοράσετε έτοιμα μάτια από τα καταστήματα χειροτεχνίας. Μην ξεχάσετε τη μύτη του και το στόμα του.


Το σώμα.

Ένα παρραλληλόγραμμο κομμάτι μπορεί να γίνει το σώμα του ταράνδου.Ενώστε το ανάποδα και φτιάξτε μικρότερα για τις δυό πλευρές, μπροστά και πίσω.Μπορείτε να τα κάνετε τετράγωνα ή στρογγυλά και να τα ράψετε από την ανάποδη του πλεκτού.
Γυρίστε το κομμάτι από την καλή και γεμίστε το. Με την ίδια λογική θα φιάξουμε και τα πόδια του ταράνδου.
Τα γεμίζετε και τα ράβετε στα κατάλληλα σημεία. Το μόνο που μένει ακόμα είναι η ουρά του.Να θυμάστε ότι η ουρά του ταράνδου είναι μικρή και γυριστή πρός τα πάνω.

Ο τάρανδός σας είναι σχεδό έτοιμος. Μπορείτε να τον στολίσετε με κορδέλλες και αστεράκια για να θυμίζουν Χριστούγεννα.

Ο Άγιος Βασίλης και ο χιονάνθρωπος είναι πανεύκολα.Φτιαγμένα σαν μαξιλαράκια διακοσμούμε το μπροστά κομμάτι με τις λεπτομέριες που βλέπετε στις εικόνες. Τα γένια του Αγιου Βασίλη είναι από κομμάτι τρέσα.Μπορείτε να την κολλήσετε κιόλας.

Στο χιονομαξιλάρι με τον χονάνθρωπο μπορείτε να προσθέσετε ένα καρότο γιά μύτη και ένα σκουφάκι.

Το πρόσωπο του ταράνδου είναι λίγο ποιό δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο.
Τρείς σακκούλες, δύο μικρότερες και μία μεγαλύτερη για πρόσωπο είναι αρκετό για αυτο τον τάρανδο.Τα μάτια, η μύτη και το στόμα θα δώσουν την μορφή στον ταρανδούλη σας.Τέλος φτιάχνουμε τα κέρατα γεμίζοντας τα όλα με αφρολέξ.Ράφτε γερά με μαλλί και βελόνα.

Τα μαξιλάρια θα ταλαιπωρηθούν αρκετά, για αυτό ράφτε τα γερά.

Τα σκουφάκια είναι πανεύκολα και ευρηματικά. Για οτιδήποτε χρειαστείτε γράψτε κάτω από το άρθρο τις απορίες σας και θα σας απαντήσω. Καλές δημιουργίες.

Search