Χριστουγεννιάτικο δέντρο από χριστουγεννιάτικες μπάλλες

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο απαραίτητο στολίδι της διακόσμησης του σπιτιού μας.Αν το παλιό σας δέντρο χάλασε μην στεναχωρεθείτε καθόλου. Να μιά ιδέα να έχετε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι σας , χωρίς δέντρο αλλά μόνο με χριστουγεννιάτικες μπάλλες. Θα τις κολλήσουμε έτσι που να φτιάξουμε με αυτές ένα δέντρο.

Πώς θα φτιάξω  χριστουγεννιάτικο δέντρο μόνο από χριστουγεννιάτικες μπάλλες

Μαζεύτε όλες τις χριστουγεννιάτικες μπάλλες που έχετε. Διαλέχτε τις μεγάλες για την βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας και τις μεσαίες και μικρότερες για την μέση και την κορυφή. Αν θέλετε να πάρετε καινούργιες διαλέξτε τα χρώματα που σας αρέσουν. Μπορείτε να το κάνετε και με μόνο ένα χρώμα μπάλλες. Επίσης μπορείτε να το δημιουργήσετε και με ένα μόνο μέγεθος χριστουγεννιάτικης μπάλας.

Πως να φτιάξετε το πρώτο κύκλο με τις χριστουγεννιάτικες μπάλλες σας.

Θα χρειαστείτε πάλι την θερμική κόλλα και το κολλητηράκι. Ευτυχώς δεν έχουν ακριβά , ούτε η κόλλα ούτε το κολλητήρι. Θερμάνετε το να είστε έτοιμες και διαλέχτε ένα μπώλ από αυτά που έχουμε όλες στα ντουλάπια της κουζίνας μας ή ένα πιάτο ή μια σουπιέρα ήα κόμα ακόμα και ένα στρογγυλό ταψί. Όλα μας κάνουν. Βάλτε λίγη κόλλα στην πρώτη μπάλλα και κολλήστε την με την δεύτερη,α κουμπώντας και τις δύο κολλήμένες όσο ποιό κοντα γίνεται, στη βάση σας, το μπώλ ή το ταψί σας. Προσέξτε!!!!!! Ηπροεξοχή της χριστουγεννιάτικης μπάλλας να είναι προς το εσωτερικό του κύκλου για να μην φαίνεται άσχημα όταν το τελειώσετε.

Αλλά επειδή, μιά εικόνα είναι χίλιες λέξεις , σας δίνω και την εικόνα.
Μόλις κολλήσετε σχεδόν όλες τις μπάλλες, αφήστε και μετρήστε τις δύο τελευταίες αφού βγάλετε την βάση σας, το μπώλ ή το ταψί σας. Αφήστε να στεγνώσει η κόλλα πριν σηκώσετε τον κύκλο από  Χριστουγεννιάτικες μπάλλες, έχει σημασία. Με την ίδια λογική κολλήστε και την επόμενη σειρά και βάλτε  λίγο πιό μέσα από την πρώτη, τις χριστουγεννιάτικες μπάλλες σας , για να σχηματιστεί ένας μικρός κώνος , που να μοιάζει με χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η δεύτερη εικόνα ίσως να σας βοηθήσει.

Όταν τελειώσει και η τρίτη σειρά και μένει ένα κενό στην κορυφή που να χωράσει μία μόνο χριστουγεννιάτικη μπάλλα, το χριστουγγενιάτικο δέντρο σας είναι σχεδόν έτοιμο.

Δώστε λίγο χρόνο στην θερμική κόλλα να στεγνώσει και να κολλήσει καλά τις μπάλλες μεταξύ τους. Τώρα ήρθε η στιγμή του στολισμού!

Μπορείτε να το στολίσετε με ότι φανταστείτε εσείς.Με λαμπάκια, με κολλιέ από χριστουγγενιάτικα στολίδια, με γκύ.

Την τελευταία μπάλλα, ξέχασα να σας το πω, κολλήστε την με το σημείο που κρεμάμε την χριστουγεννιάτικη μπάλλα από πάνω, δηλαδή να φαίνεται στην κορυφή του δέντρου σας, γιατί εκεί θα στερεώσουμε το αστεράκι μας.

Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα.

Καλά χριστούγεννα σε όλους μας.

 

Search