Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπομπόνια από μαλλί

Άλλη μια ιδέα για να στολίσουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο από υλικά που έχουμε στο σπίτι μας, μαλλί για πλέξιμο, φελιζόλ, χαρτόνια και υφάσματα που μας έχουν περισσέψει. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα είναι αφ ενός πρωτότυπο και αφ ετέρου αρκετά φτηνό και θα το δημιουργήσετε εσείς οι ίδιοι. Αν δεν έχετε ακόμα δέντρο, γιατί όλα αυτά που αναφέρω, θα είναι τα στολίδια του, ένα κομμάτι από κλαρί δέντρου θα είναι αρκετό για να στολιστεί σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα κλαριά από δέντρα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι κλαριά από κυπαρίσσια, κλαριά από συκιά, κλαριά από ακακίες που μπορεί να μην έχουν φύλλα αλλά έχουν τέτοιο διαμελισμό κλαριών που είναι ωραία για χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Πως κάνουμε τα μπομπόνια από μαλλί.

Φτιάχνουμε δύο κύκλους,  σε ένα χαρτονάκι αρκετά σκληρό, τον ένα κύκλο μέσα στον άλλον. Κόνουμε τον εξωτερικό και τον εσωτερικό κύκλο κάνοντας ένα κύκλο με τρύπα στη μέση, σαν λουκουμά. κόβουμε άλλον ένα κύκλο ολόιδιο με τον πρώτο. Η καλύτερη διάσταση για ένα τέτοιο μπομπόνι δέντρου είναι 8 εκατοστά η εξωτερική διάμετρος του κύκλου και 2 η εσωτερική διάμετρος. Ενώνουμε τους δύο κύκλους χωρίς να τους κολλήσουμε και αρχίζουμε και περνάμε μαλλί μέσα από την μικρή οπή όσο να γεμίσει με μαλλί όλο το χαρτόνι και να είναι και αρκετό για να γίνει πλούσιο το μπομπόνι μας. Κρατάτε με το ένα σας χέρι τους κύκλους και το μαλλί και κόβουμε με ένα ψαλίδι το μαλλί κατά μήκος του εξωτερικού κύκλου. Έχετε σαν σημάδι τους χάρτινους κύκλους σας, μην το ξεχνάτε, άρα έχετε μπούσουλα. Μόλις κοπεί μέχρι το τέλος ανοίγετε τους δύο χάρτινους κύκλους σας και περνάτε από μέσα ένα κομμάτι μαλλί από το κουβαράκι που έχετε, όχι από το μαλλί που ήδη έχετε κόψει. Σφίγγεται το μαλλάκι και βγάζετε τα χαρτόνια και ξανασφίγγετε ξανά ποιό δυνατά και φτιάχνετε σφιχτό κόμπο.Τινάζετε το μαλλί και το μπομπόνι σας είναι έτοιμο. Το κουρεύετε, αν κάποιες μάλλινες κλωστούλες σας έχουν ξεφύγει και φτιάχνετε μιά θηλιά για να κρεμάσετε το μπομπόνι σας. Εύκολο δεν είναι;

 

Πως φτιάχνουμε τα σκουφάκια

Φτιάχνουμε μισό κύκλο σε ένα χαρτόνι σαν πατρόν και φτιάχνετε μερικά ημικύκλια από ύφασμα που τα γαζώνετε στην ακρή φτιάχνοντας ένα χωνί. Στο κάτω μέρος κολλάτε γουνίτσα και ένα μπομπόνι στη κορυφή. Οσκύφος σας είναι έτοιμος.Τον γεμίζετε με όλα τα καλούδια ή με χριστουγεννιάτικες μπάλλες και τις κρεμάτε στο δέντρο σας ή κάτω από την πόρτα σας. Τα χριστούγεννα ήρθαν σχεδόν.

Πώς φτιάχνουμε το κερί.

Παίρνουμε ένα χαρτόνι από χαρτί κουζίνας. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι κεράκια που μας έχουν περισσέψει. Παίρνουμε ένα χωνάκι ή ένα κουταλάκι και ρίχνουμε σιγά σιγά το κερί πάνω στο χαρτονι.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι ότου φτάσει το κερί σας στο μέγεθος που εσείς θέλετε. Θέλει υπομονή αυτό το κερί αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

 

Πως φτιάχνουμε τα αστεράκια από φελιζόλ

Κόβουμε ένα χαρτονένιο αστεράκι σαν πατρόν. Κόβουμε όσα αστεράκια θέλουμε σε φελιζόλ με το χαρτόνι σαν οδηγό. Το μαχαίρι να είναι ζεστό, μην το ξεχάσετε αυτό. Πασπαλίζουμε το φελιζόλ με κόλλα ούχου και κολλάμε εκεί πάνω ότι θέλουμε, από χρυσόσκονη έως μικρά κομματάκια απόαστεράκια και νιφάδες χιονιού που υπάρχουν στην αγορά τα χριστούγεννα ακι είναι φτηνά στην αγορά τους. Τα αστεράκια σας είναι έτοιμα.

Πως φτιάχνουμε το Αγιος Βασίλη και το Τάρανδο.

Τυπώνουμε τις ζωγραφιές και κόβουμε το περίγραμμα τους. Αν έχουμε τσόχα φτιάχνουμε τις ζωγραφιές από αυτές, αν όχι μπορεί να ζωγραφιστεί με νερομπογιές και να τις κρεμάσουμε σε τζάμια ή δέντρο ή ακόμα και στος πόρτες μας ή στο παιδικό δωμάτιο.

Ελπίζω να σας κάλυψαν οι ιδέες αυτές. Καλή επιτυχία και καλά χριστούγεννα σε όλους μας.

 

Search