Χριστουγεννιάτικο στεφάνι αλλοιώτικο από τ΄άλλα

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι αλλοιώτικο από τα άλλα θα στολίζει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας τα φετινά Χριστούγεννα.
Μιά ιδέα που θα αλλάξει την χριστουγενιάτικη διάθεσή σας.Ο τρόπος να το φτιάξετε είναι πολύ απλός και τα υλικά μας τα χαρίζει απλόχερα η φύση. Στην επόμενη εκδρομή σας στη φύση μην γυρίσετε με άδεια χέρια, κάτι πάρτε από εκείνη.

Τώρα που πλησιάζουν Χριστούγεννα, αν πάτε κάποια εκδρομή μαζέψτε βελανίδια και κλαράκια από θάμνους που να λυγίζουν και σκεφτείτε ότι θα σας είναι απαραίτητα για αυτή την ιδέα για να δημιουργήσετε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι αλλοιώτικο από τα άλλα.

Τι θα χρειαστούμε

Κλαράκια από Λυγαριά ή άλλο θάμνο που να λυγίζουν αλλά να μην σπάνε. Με αυτά θα φτιάξουμε την βάση για το στεφάνι μας.
Μαζεύτε μπόλικα και δέστε τα, όσο λυγίζουν ακόμα, σε στεφάνι. Μην το αμελήσετε, γιατί όταν ξεραθούν δεν θα λυγίζουν τόσο εύκολα.

Αυτή θα είναι η βάση μας.Μπορείτε να την βάψετε και με όποια μπογιά ή σπρέι θέλετε. 

Μαζεύτε επίσης κουκουνάρια, βελανίδια, κάστανα, κυππαρισόμηλα, καρπούς πλατάνου και ότι άλλο διατηρείτε και νομίζετε ότι θα χρειαστείτε για το στεφάνι μας.

Πως φτιάχνουμε το στεφάνι.

Συνήθως κολλάμε με θερμική κόλλα τέτοιου είδους μικροπράγματα πάνω στη ξ'υλινη βάση του στεφανιού μας.
Δεν νομίζω ότι κολλάει με ατλακόλ ή άλλη κόλλα για χαρτιά αλλά δοκιμάστε το, δεν χάνουμε τίποτα, αν δεν έχετε θερμική κόλλα και μικρό κολλητιράκι.

Πρίν κολλήσετε οτιδήποτε στη βάση μας, αποφασίστε αν θα βάψετε τα κουκουνάρια και όλα τα άλλα που συλλέξατε.
Αν θέλετε να πάρει χρώμα το στεφάνι σας, πρώτα τα βάφετε και αφού στεγνώσουν τα κολλάτε πάνω στη πλεκτή βάση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καρύδια, αμύγδαλα και φύλλα από πεύκα, κυπαρίσι ή πλάτανο.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε αστεράκια από χαρτί και να το εμπλουτίσετε και με αυτά.

 

Αν πάλι σας αρέσουν τα χρώματα της φύσης, αφήστε τα υλικά σας ατόφια, χωρίς να τα χρωματίσετε. Όταν τοποθετήσετε τον θησαυρό σας πάνω στη βάση , όπως εσύ θέλετε το στεφάνι σας είναι σχεδόν έτοιμο. Μένει μιά ακόμα εορταστική πινελιά από κορδέλες και τούλια ή ότι άλλο σκεφτείται και ένα σπαγγάκι για να το κρεμάσετε στην πόρτα σας  ή στο παράθυρό σας. Μύρισαν Χριστούγεννα ε;

Μιά ακόμα ιδέα.

Αν θέλετε με αυτό να στολίσετε και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας μπορείτε. Βάζοντας ένα μπώλ με νερό και κεράκια μέσα θα δημιουργήσουν μια καταπληκτική εικόνα στο χώρο σας, για φανταστείτε το!

 

Search