Πως ζωγραφίζουμε βουνά

Η γη  μας είναι υπέροχη. Πάντα θα μας εμπνέει να την ζωγραφίσουμε. Ένα από τα ποιό δημοφιλή θέματα είναι και τα βουνά. Κάθε εποχή είναι και διαφορετικά και κάθε ώρα της ημέρα το ίδιο βουνό αλλάζει ανάλογα με το φως που χτυπάει πάνω του. Μπαίνει σαν πίσω φόντο σε όλα τα τοπία. Έχουμε πολλούς λόγους να μάθουμε να τα ζωγραφίσουμε γιατί μπορεί ένα κακοσχεδιασμένο βουνό να χαλάσει όλο το σχέδιο σας.

Πως ζωγραφίσουμε τα βουνά

Τα βουνά τα ζωγραφίζουμε  αναλόγως σε ποιά θέση βρίσκονται. Αν είναι πίσω πίσω στον πίνακά σας τότε η ζωγραφική τους πρέπει να είναι απαλή και ουδέτερη χωρίς πολλές λεπτομέρειες και συνήθως το χρώμα τους είναι το μώβ σε όλες του τις αποχρώσεις. Πρώτοι αυτό, το ότι δηλαδή τα βουνά από μακριά έχουν μια μωβ απόχρωση, το είδαν οι ινμπρεσσιονιστές. Αν είναι σε πιό κοντινή απόσταση τότε  τα βουνά ζωγραφίζονται και με λεπτομέρειες. 

Αλλά τα βουνά είναι από μόνα τους θέμα για ζωγραφική. Σας έχω μερικές φωτογραφίες, που είναι αληθινά έργα τέχνης,   από βουνά.

Το βιντεάκι που ακολουθεί ίσως σας δείξει έναν από τους πολλούς τρόπους που μπορεί κανείς να ζωγραφίσει τα βουνά της γης.

Μιά χιονισμένη ελληνική βουνοπλαγιά, ένα κομμάτι χιονισμένων βουνοκορφών από Αλπεις και μια άλλη άποψη από βουνά βράχια από την Αμερική. Τα καφερί και τα γαλαζοπράσινα δένουν  υπέροχα με το όλο σύνολο. Βάλτε και πρασινοκκόκινα στην παλέττα σας όταν ζωγραφίζετε αυτά τα βραχώδη βουνά και όχι μόνο καφέ και ώχρες. Ειδικά στα σκιερά σημεία, που θέλετε να τα κάνετε να φαίνονται πιο απόμακρα, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε και μπλέ στις αναμείξεις σας με τα θερμά καφέ και τις ώχρες σας.