ζωγραφική για παιδιά με παραμύθια- το γαλάζιο πουλί

Μιά φορά και ένα καιρό υπήρχε μια κρυφή χώρα στην άκρη του ουρανού που ζούσαν τα ποιό ευτυχισμένα παιδιά. Εκεί δεν υπήρχαν πόλεμοι, μίση, διαμάχες. Όλα τα παιδιά ήταν μέσα στη χαρά. Τα παιδιά εκεί δεν μεγάλωναν και το παιχνίδι δεν τελείωνε ποτέ.
Αλλά το πιό σημαντικό, σε αυτή την χώρα ήταν πως όλοι είχαν το ιδανικό τους ταίρι, τον αγαπημένο της και την αγαπημένη του. Η σχέσεις αυτές ήταν τόσο αρμονικές, τόσο μεγάλη η αγάπη τους που κρατούσε αιώνια μέσα στο χρόνο.
Τίποτα δεν σκιάζε την χαρά και την ευτυχία τους.Μόνο μιά υποχρέωση είχαν οι κάτοικοι σε αυτή την υπέροχη χώρα στην άκρη του ουρανού.

Κάθε χρόνο ερχόταν το γαλάζιο πουλί, ένα υπέροχο πουλί που όταν το έβλεπαν ήξεραν ότι είχε  έρθει η ώρα να περάσουν την μικρή τους δοκιμασία.
Κάθε χρόνο έβαζαν κλήρο για να διαλέξουν όσους θα κατέβαιναν εδώ στη γή μας για να ζήσουν για λίγο μαζί με τους ανθρώπους, εμάς δηλαδή.
Ο χρόνος που θα ζούσαν μαζί μας θα ήταν τέσσερα χρόνια. Αλλά ο χρόνος εδώ στη γη μας δεν ήταν ο ίδιος όπως στη χώρα τους, που ήταν στην πιό κρυφή άκρη του ουρανού.
Στη γη μας τα τέσσερα δικά τους χρόνια ήταν μια ζωή εδώ. Υπήρχε και άλλη μία δυσκολία. Πολλές φορές ο κλήρος έπεφτε σε ζευγάρια που αναγκαζόντουσαν να χωρίσουν για να ερθούν εδώ.

Αυτή ήταν η πιό μεγάλη δυσκολία πραγματικά. ΄Ηταν όμως ο νόμος εκεί!
Έτσι και έγινε και με το αγαπημένο ζευγάρι της ιστορίας μας. Κληρώθηκαν να κατέβουν και οι δύο στη γη μας αλλά δεν θα κατέβαιναν μαζί ώστε να συνεχίσουν και στη γη μας την ζωή που έκαναν στο δικό τους τόπο.
Όταν κατέβηκαν στη γη δεν μπορούσε να βρει ο ένας τον άλλον.
Άρχισαν λοιπόν  να ψάχνουν. Οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη ήταν τόσοι πολλοί και η γη τόσο μεγάλη, πού να ψάξουν να βρούν το ταίρι τους;
Παρόλα αυτά η αγάπη τους ήταν τόσο μεγάλη που δεν σταματούσαν  αυτή την αναζήτηση.
Ταξιδεύοντας από χώρα σε χώρα αναζητούσαν, ρωτούσαν, κοίταζαν τους ανθρώπους ξέροντας πως κάποια στιγμή θα το εύρισκαν. Πράγματι, κάποια στιγμή το ζευγάρι της ιστορία μας βρήκε ο ένας τον άλλον.
Η αγάπη και η επιμονή τους τις ποιό πολλές φορές τους επιβράβευαν και τότε τα τέσσερα χρόνια εδώ περνούσαν πιό ευχάριστα.
Μήμπως είστε από την χώρα του γαλάζιου πουλιού και εσείς; Μήμπως δεν το θυμάστε αλλά ψάχνετε το ιδανικό σας ταίρι;
Η αγάπη και η επιμονή σας στο τέλος θα σας ανταμείψουν.Μην σταματάτε να ψάχνετε!