Μαθήματα αγιογραφίας

Υπάρχουν πολλές σχολές που κάνουν μαθήματα αγιογραφίας στην Ελλάδα. Στην χώρα που γεννήθηκε η αγιογραφία δεν θα μπορούσαμε να μην κρατήσουμε ζωντανή αυτή την τέχνη.  Αρχαία ελληνική ζωγραφική και βυζαντινή ζωγραφική στήριξε όλη η τέχνη της ζωγραφικής με τις ιδιαιτερότητες της μέσα στο χρόνο.
Την τέχνη της αγιογραφίας μπορεί να σπουδάσει, όποιος ενδιαφέρεται σε αντίστοιχες σχολές αγιογραφίας που υπάρχουν εδώ στην Ελλάδα.
Υπάρχουν πολλές σχολές και άρτια καταρτησμένες  ώστε να σας οδηγήσουν σε μιά αξιόλογη δημιουργίας εικόνας, φορητή ή τοιχογραφία.Οι σπουδές δεν είναι χάσιμο χρόνου γιατί αυτά που διδάσκουν ξεκινούν από γραμμικό σχέδιο και φτάνουν στην ιστορία της τέχνης της αγιογραφίας και ειδικά μαθήματα, για το τελείωμα μιάς εικόνας, όπως και για το χρύσωμα΄, που, πιστέψτε με, είναι μια πολύ ειδική και λεπτεπίλεπτη διαδικασία.
Ειδικά το χρύσωμα και την αρχική επεξεργασία εικόνας πριν από την ζωγραφική του αγίου, αν δεν στην δείξει κάποιος είναι δύσκολο να την καταφέρεις από μόνος σου.
Τέλος η αγιογραφία έχει τόσα πολλά μυστικά που μιά ζωή θα ανακαλύπτετε και ένα.
Μιά πολύ ενδιαφέρουσα τέχνη, εκτός από το θρησκευτικό συναίσθημα που υπηρετεί.
Φανταστείτε τις εκκλησίες μας χωρίς τις ασκητικές μορφές των αγίων μας και του Παντοκράτορα, όπως και της υπεραγίας Θεοτόκου.