Ζωγραφική, χρώματα και φένγκ σούι

Η σημασία των χρωμάτων στη ζωή μας είναι μεγάλη. Με αυτό συμφωνεί και το Φενγκ Σούι. Για το Φενγκ Σούι τα χρώματα έχουν ποικίλους συνδιασμούς και καθορίζουν τα αποτελέσματά  τους. Το υπόλευκο παραδείγματος χάριν είναι περισσότερο  Γιν και συνδέεται με την ενέργεια του βορρά. Το πράσινο ανοιχτό είναι περισσότερο γιανγκ  από το υπόλευκο αλλά πιο Γιν από το κόκκινο και συνδέεται με την ενέργεια του δέντρου και με το Τσι της ανατολής. Τα χρώματα διαθέτουν και ποικίλλες πολιτισμικές συμβολικές σημασίες και συχνά αποκτούν ξεχωριστή σημασία για κάθε άτομο. Το κόκκινο μπορεί να συμβολίζει τον ρομαντισμόή το πλούτο. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι τα χρώματα αλλάζουν την διάθεσή μας και μπορούν να βελτιώσουν ακόμα και την υγεία μας.

 

Σας δίνω εδώ τον πίνακα των οκρώ κατευθύνσεων για να δείτε σε ποιό στοιχείο και σεποιό μέρος του ορίζοντα αντιστοιχεί τοκάθε ένα.

Οι ενέργειες Τσιν των πέντε στοιχείων και οι κατευθύνσεις μας επηρειάζουν όλους. Αλλά με τα χρώματα και ένα πίνακα ζωγραφικής στο κατάλληλο σημείο του δωματίου μπορεί να αλλάξουν όλα.

Τα πέντε στοιχεία είναι 

  • Το δέντρο
  • Η φωτιά
  • Το χώμα
  • Το μέταλλο
  • Το νερό

Τα πέντε στοιχεία σχετίζονται με σχήματα, χρώματα και υλικά και μπορούν να μπούν στο σπίτι σας είτε ως αναπόσπαστο μέρος του σπιτιού σας ,είτε μέσω της εσωτερικής διακόσμησης. Μια ταπετσαρία με κατακόρυφες ρίγες θα έχει στο δωμάτιο την διεγερτική ενέργεια του δέντρου. Αν το δωμάτιο το προορίζετε για κάτι που χρειάζεστε να έχετε όλη σας την ενέργειά σας τότε  η ενέργεια τσιν του δέντρου είναι ότι χρειάζεστε. Επειδή δεν μπορείτε να φυτέψετε ένα δέντρο εκεί , μπορείτε όμως να φέρετε κάπως αλλοιώς αυτή την τσιν ενέργεια με τις κατακόρυφες ρλιγες μιάς ταπετσαρίας.

Η ζωγραφική ένος άστρου σε ένα σημείο κάποιου άλλου δωματίου σας θα αυξήσει την ενέργεια Τσιν της φωτιάς. Τα κυμματιστά σχέδια ή τα ασύμμετρα σχέδια μας θυμίζουν νερό μεταδίδοντας μια ήρεμη ειρηνική ατμόσφαιρα. Αν το δωμάτιό σας δεν έχει το Τσιν της φωτιάς ένας μικρός πίνακας με κόκκινο χρώμα είναι αρκετό να βάλει φωτιά στο χώρο σας

Τελικά τα χρώματα μας βοηθάνε σε όλα. Εσείς που έχετε την δημιουργική ικανότητα στι αίμα σας μπορείτε με αυτές τις λίγες γνώσεις να κάνετε θαύματα.

Search