Φτιάχνω αυγά,τσουρέκια και λαμπάδες για το Πάσχα

Αυγά και λαμπάδες από εμάς τους ίδιους, με τα χεράκια μας που λέμε πάντοτε. Πραγματικά είναι ένα πολύ ωραίο δώρο και στους άλλους αλλά και στον εαυτό μας. Εκτός της οικονομίας που θα έχουμε θα έχουμε και την χαρά της δημιουργίας.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τις λαμπάδες.

Αμέτρητες οι επιλογές.Θα σας δώσω μερικές ιδέες που ήδη έχω δοκιμάσει μέσα στα χρόνια και έχουν σίγουρη επιτυχία,γίνονται εύκολα και με λίγα χρήματα απ όλους μας.

Πέρνουμε μια λαμπάδα σε όποιο μέγεθος και χρώμα θέλετε εσείς.Από καταστήματα συσκευασίας, με κουτάκια και κορδέλες,διαλέγουμε τα υλικά μας.Εχουν πολύ μεγάλη ποικιλία και τιμές πολύ καλές.Με ένα ευρώ το κομμάτι μπορούμε να φτιάξουμε και τρείς και τέσσερεις λαμπάδες.Μήν ξεχάσετε να πάρετε και κάτι να δέσετε τα λουλούδια ήτα αντικείμενα που διαλέξατε να διακοσμήσετε την λαμπάδα σας.Ισως και μία κόλλα να σας χρειαστεί.

Επιστρέφοντας στον χώρο σας αρχίζεται την δημιουργία σας με την ησυχία σας.Ειλικρινά κάθε φορά που το κάνω αισθάνομαι υπέροχα.

Αλλη ιδέα είναι να ζωγραφίσετε το κερί. Με ακριλικά χρώματα ακόμα και απ το χρωματοπωλείο δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα,πιάνουν τα χρώματα πάνω στο κερί. Αφήστε το να στεγνώσει καλά κρεμασμένο απ το σπαγκάκι του το κερί, μην βιαστείται να το τυλίξεται σε κάποιο χαρτί γιατί θα σας χαλάσει μέχρι να το πάτε στον προορισμό του,τα χρώματα πάντα κρατάνε υγρασία ακόμα και όταν δείχνουν στεγνά.

 

Τα τσουρέκια

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα τσουρέκι που να μέινει γιά πάντα όπως ακριβώς το φτιάξατε και να μην μουχλιάσει ποτέ!Απίθανο?

Σας δίνω αμέσως την συνταγή-μυστικό.

Χρειάζονται μόνο αλεύρι και νερό και άλατι,πολύ αλάτι. Αυτό το τελευταίο θα το κρατήσει απο το να μουχλικάσει. Βάζεται μισό αλάτι από και αλεύρι και το ανάλογο νερό για να γίνει μιά ζύμη. Δεν τρώγεται βέβαια είναι μόνο διακοσμητικό.Πλάστε το σε όποιο σχήμα θέλετε και βάλτε επάνω ότι σας αρέσει απο ζυμάρι πάντα.Μπορείτε να φτιάξετε απο τριαντάφυλλα έως πλατανόφυλλα και αυγά. Οτι τραβάει η φαντασία μας. Δικό μας είναι όπως θέλουμε το φτιάχνουμε,σωστά:Αυτό το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, θα φαίνεται σαν πραγματικό τσουρέκι. Διακοσμείται με αυτό το Πασχαλινό τραπέζι σας. Μετά τον ψήσιμο μπορείται αν θέλετε να προσθέσετε επάνω του και άλλα υλικά διακόσμησης όπως πχ γιαλάκια ή κουμπιά περίεργα.

 

Τα αυγά

Πρωτοτυπήστε φέτος. Αντί να βάψετε αυγά με τον παραδοσιακό τρόπο στην κατσαρόλα με μπογιές βράστε τα αυγά ή ψήστε τα στο φούρνο και άσπρα όπως είναι ζωγραφίστε τα.Παρτε μια αυγοθήκη ή ακόμα καλύτερα μια παγοθήκη,όλοι έχουμε. Είναι απλά για να ακουμπήσουμε τα αυγα για να τα βάψουμε. Νεροχρώματα απ τα παιδιά σας είναι μπογιές που δεν θα σας πειράξουν  μετά αν τα φάτε. Υπαρχουν βέβαια και μπογιά σε σκόνη που είναι για αυτή την δουλειά.Μην φοβάστε να δημιουργήσετε. Πιτσιλίτσες και ανθάκια μικρά όλα μαζί δημιουργούν ένα εξαιρετκό αποτέλεσμα.

Καλό Πάσχα να έχουμε