ζωγραφική με σμάλτα

Τα σμάλτα είναι οξείδια μετάλλων με κόκκους γυαλιού και χρησιμοποιούνται εκτός από τα βιτρώ και στην ζωγραφική σε υάλινες ή γυαλιστερές επιφάνειες όπως τα πιάτα.Υπάρχουν δυό ειδών σμάλτα για ζωγραφική, τα θερμά που θέλουν καταλύτη και αργούν πολύ να στεγνώσουν και τα ψυχρά σμάλτα που στεγνώνουν πολύ γρήγορα και ζωγραφίζονται όπως και τα ακριλικά ή τα ελαιοχρώματα.
Στα ψυχρά σμάλτα θα βρείτε δυό ποιότητες χρωμάτων.Τα διαφανή σμάλτα και τα αδιαφανή ή καλυπτικά. Αν ανακατέψετε διαφανή με καλυπτικό σμάλτο το χρώμα που θα πάρετε θα είναι αδιαφανή, δηλαδή καλυπτικό, για αυτό προσοχή αν ενδιαφέρεστε για την διαφάνεια του χρώματος στην επιφάνεια που θα καλύψετε.Ζωγραφίζουμε επίσης, με μεγάλη επιτυχία και χωρίς να φεύγουν τα χρώματα για πολύ καιρό και σε καθρέπτες.
Αν επιλέξετε ένα καθρέπτη θα σας ξενίσει το γεγονός ότι θα τραβάτε μια γραμμή και θα την βλέπετε διπλή.Επικεντρώστε την προσοχή σας στην δική σας γραμμή και μην σας μπερδεύει η άλλη.
Τα μπουκάλια επίσης ζωγραφίζονται με επιτυχία με τα ψυχρά σμάλτα και δίνουν εκπληκτικά αποτελέσματα διακόσμησης σπιτιού ή χώρου. Σε περίπτωση που επιλέξετε για ζωγραφική ένα μπουκάλι ή βάζο βάλτε μια χαρτοπετσέτα στο εσωτερικό του βάζου για να μην βλέπετε το απέναντι σχέδιό σας και σας κουράζει στο μάτι.

Πάρα πολλά μπορείτε να δημιουργήσετε με τα καταπλήκτικά ψυχρά σμάλτα.Στις χαλκογραφίες ζωγραφίζουμε με αυτή την τεχνική επίσης.
Τα κοσμήματα μπορούν να διακοσμηθούν με σμάλτα.
Μια υπενθήμηση! Οταν αγοράσετε για πρώτη φορά σμάλτα, ψυχρά ή θερμά, να μην ξεχάσετε να πάρετε και διαλυτικό για σμάλτα και καταλύτη αν είναι θερμά.

Μερικά δείγματα από ψυχρά σμάλτα που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα με είδη ζωγραφικής σας παραθέτω εδώ. Είναι και διαφανή και αδιαφανή σμάλτα για να κάνετε τις επιλογές σας.Αν τα αφήσετε πέντε με δέκα μέρες να στεγνώσουν καλά πρίν τα πλύνετε θα μπορείτε μετά να τα πλένετε , κυρίως τα πιάτα, τους καθρέπτες αλλά και επιφάνειες γυάλινες ακόμα και με καθαριστικά για τζάμια και να μην ξεκολλάνε τα σμάλτα από τις ζωγραφισμένες επιφάνειες.Το μυστικό είναι να στεγνώσουν πολύ καλά.

Ένα βίντεο από τη δημιουργική πρόταση ζωγραφικής βάζου.Περιμένω και τις δικές δημιουργίες και προτάσεις.