February 2013

Feb 02

Μικροί όταν είμαστε το να φτιάξουμε ένα χαρταετό ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου, θυμάστε; Τι πανηγύρι γινόταν όταν ερχόταν η Καθαρή Δευτέρα και δεν είχαμε χαρταετό! Μαζεύαμε τις αποκριάτικες κορδέλες και τις φυλάγαμε για να κάνουμε τα "μουστάκια" του και ψάναμε χρωματιστό χαρτί και το κάναμε βεντάλια και το κόβαμε σε λεπτές φέτες να είναι κατσαρό και εμφανίσιμο για να φτιάξουμε τις ωραιότερες ουρές. Πέρναμε και μερικά τέτοια φύλλα μημπως και είχε αέρα όταν πετάγαμε τον αετό μας και χρειαζόμαστε και άλλη μεγαλύτερη ουρά. Τα ζύγια ήταν πανεπιστημιακό ζήτημα. Τι διαφωνίες, τι τσακωμοί, τι αγαλλίαση όταν επί τέλους πετούσε. Και μετά ερχόταν ο ανταγωνισμός και οι ιστορίες την άλλη μέρα.Ποιού ο αετος πήγε πιο ψηλά, πιό πολύ ποιός στάθηκε από τους αετούς και δεν έπεσε δεμένος στο κάγελλο της εξώπορτας.Ποιός έστειλε μήνυμα στον αετό του και πήγε μέχρι πάνω. Τι ωραία που περνάγαμε έστω και με λίγα.

Σήμερα βρήκα έναν παλιό μάστορα Έλληνα που μας φτιάχνει έναν αετό με όλες τις λεπτομέρειες. 

Feb 05

Πως ζωγραφίζουμε σκύλους

Πολλοί ζωγράφοι μαζί με τις κυρίες ή τους βασιλείς ενσωμάτωσαν στο έργο τους και σκυλάκια και γατάκια. Και βέβαια έκλεψαν την παράσταση. Πως όμως να ζωγραφίσουμε και εμείς το αγαπημένο μας ζωάκι που είναι κάτι πάρα πάνω από φίλος και σύντροφος; μερικές συμβουλές για αυτή την διαδικασία που δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο φαίνεται.
Συμβουλή πρώτη, αποφασίστε το πραγματικά γιατί θα χρειαστείτε χρόνο. Πάρτε ένα μπλοκάκι με πολλά φύλα και μερικά μολύβια και γόμα κάρβουνου.

Feb 05

Πως ζωγραφίζουμε γάτες

Επειδή οι γάτες είναι πιο εξεζητημένα ζώα και πιό "γυναίκες", όπως και να το κάνουμε νομίζω ταιριάζει σε αυτές η ευεληξία του νεροχρώματος για νατις ζωγραφίσουμε. Οι συμβουλές μου είναι οι ίδιες, όπως και για τους σκύλους και για όλα τα ζωάκια που μοιραζόμαστε την ζωή τους με την δική μας. Ειδικά για τις γάτες το βιντεάκι που θα δείτε πάρα κάτω είναι η ζωντανή απόδειξη των λεγομένων μου και ίσως σας πείσει να ασχοληθείτε με ένα ομολογουμένως δύσκολο θέμα. Η φωτογραφία πάντα θα σας διευκολύνει για πιό σίγουρα αποτελέσματα και ποί γρήγορα επίσης. Πάντως το να παρατηρείτε μια γάτα πως κινείται είναι μια μουσική πανδεσία.

Feb 07

Louis Vuitton

Ο Louis Vuitton ίδρυσε το 1854 στην Γαλλία, στο Παρίσι την ομώνυμη εταιρία του. Χάρις στο πάθος του για τα ταξίδια αλλά και την γνώση, κατασκεύαζε είδη ταξιδιού και γνώρισε γρήγορα την επιτυχία. Το 1885 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Λονδίνο ενώ 3 χρόνια αργότερα παρουσίασε την σειρά Damier canvas. Τον Louis Vuitton ακολούθησε ο Georges Vuitton που έφερε την σειρά Monogram canvas για να προστατεύσει την μάρκα από την αντιγραφή. Το 1998 ο Marc Jacobs έγινε Art Director της εταιρίας ενώ το 2003 ο Takashi Murakami έφερε το multicolor monogram canvas που αποτελείται από το μοτίβο σε 33 διαφορετικά χρώματα πάνω σε άσπρο ή μαύρο καμβά.