πως να ζωγραφισω

Μάθε πως να ζωγραφίσεις όλα όσα επιθυμείς εύκολα και γρήγορα. Όλα τα "πως να ζωγραφισω" μαθήματα μαζεμένα σε μία σελίδα

Feb 05

Πως ζωγραφίζουμε σκύλους

Πολλοί ζωγράφοι μαζί με τις κυρίες ή τους βασιλείς ενσωμάτωσαν στο έργο τους και σκυλάκια και γατάκια. Και βέβαια έκλεψαν την παράσταση. Πως όμως να ζωγραφίσουμε και εμείς το αγαπημένο μας ζωάκι που είναι κάτι πάρα πάνω από φίλος και σύντροφος; μερικές συμβουλές για αυτή την διαδικασία που δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο φαίνεται.
Συμβουλή πρώτη, αποφασίστε το πραγματικά γιατί θα χρειαστείτε χρόνο. Πάρτε ένα μπλοκάκι με πολλά φύλα και μερικά μολύβια και γόμα κάρβουνου.

Oct 03

Πως να στήσω μιά σύνθεση

Η Σύνθεση παίζει εξαιρετικά σπουδαίο ρόλο στη ζωγραφική ίσως τον ποιό σπουδαίο πάνω από το σχέδιο και το χρώμα ακόμα. Αυτό πολλοί καλλιτέχνες το πιστεύουν. Όπως όλα στη τέχνη της ζωγραφικής υπάρχουν οι βασικοί κανόνες αλλά συνήθως, πάνω στον ενθουσιασμό μας τους ξεχνάμε και τους βρίσκουμε μπροστά μας λίγο πρίν από τη τελευταία πινελιά στο έργο μας.
Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκαμε, γιατί δεν μας αρέσει; Το σχέδιο πήγε πολυ καλά και το χρώμα επίσης. Η Σύνθεση όμως;

Sep 21

Πως ζωγραφίζουμε δέντρα

Τα δέντρα είναι υπέροχα! Χιλιάδες πίνακες έχουν γίνει με αυτό και μόνο το θέμα, τα δέντρα.
Υπάρχουν τόσες πολλές ποικιλίες από αυτά που δεν ξέρεις ποιό να διαλέξεις.
Όταν όμως θέλουμε να τα αναπαραστήσουμε στο χαρτί μας θα πρέπει να μάθουμε μερικά μυστικά για τον τρόπο της αναπαράστασης.
Διαλέχτε πρώτα το δέντρο σας.Αναρωτηθείτε γιατί το διαλέξατε, για τον κορμό του, πχ ελιά, για το φύλλωμά του, πχ ακακία, για το σχήμα του, πχ ένα δέντρο χωρίς φύλλα.
Όλα αυτά έχουν σημασία.

Όλοι μπορούμε να ζωγραφίσουμε, ακόμα και αν τώρα δεν το πιστεύουμε. ΟΛΟΙ! Το λέω ξανά και ξανά και ελπίζω να το πιστέψετε και εσείς και να αρχίσετε να ζωγραφίζετε. 
Για ότι σας προβληματίσει ή σας παιδεύει θα ρωτήσετε σε αυτή τη σελίδα της τέχνης και μαζί θα το λύσουμε όσο δύσκολο και αν είναι.
Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε η σελίδα.
Μην διστάζετε ούτε στιγμή να αρχίσετε τη ζωγραφική. Το επόμενο βήμα, το πιό δύσκολο, είναι να το βάλετε στην γκάλερι, να το δούμε και να σας δώσουμε οδηγίες πως μπορείτε να βελτιωθείτε τόσο όσο να αρέσει σε εσάς. Αν αρέσει πρώτα σε εσάς θα αρέσει και στούς άλλους.

Όλοι μας έχουμε κάποια χρώματα που μας αρέσουν περισσότερο από τα άλλα και τα χρησιμοποιούμε στο χώρο μας, στα ενδυματά μας, στις αγορές μας.Όλοι μας λέμε ένα χρώμα ή σχήμα πρώτο, αν ερωτηθούμε, που μας εκφράζει περισσότερο από τα άλλα.
Αυτό είναι το υποκειμενικά χρώματαα ή σχήματά μας. Μπορεί να είναι και περισσότερα από ένα, με σειρά προτίμησή μας.
Μερικές φορές τα ανάλογα σχήματα ή χρώματα συνδέονται με συναισθήματά μας και άλλες δεν είναι καν ανεκτά στο μάτι μας, ούτε στην αισθητική μας κάποια χρώματα.

Η μύτη είναι το ενδιάμεσο κόσμημα του προσώπου μας.Πολύ εύκολη όταν την βλέπουμε αλλά δύσκολη όταν θέλουμε να την τοποθετήσουμε στο σωστό σημείο του προσώπου που ζωγραφίζουμε. Ψυχαιμία! Όλα θα πάνε καλά αρκεί να την παρατηρήσουμε μόνη της και να βρούμε τα μυστικά της.
Η μύτη ,όπως ξέρετε, έχει και αυτή το κοκκάλινο σκελετό της και όπως δεν μπορούμε να ζωγραφίσουμε τα γιαλία μας χωρίς τον κοκκάλινο σκελετό τους έτσι δεν γίνεται να ζωγραφίσουμε και την μύτη μας χωρίς το απαραίτητο κοκκαλάκι της.
Αναζητήστε λοιπόν τον εσωτερικό σκελετό και ζωγραφίστε τον. Μετά ντύστε τον με δέρμα και σάρκα και η μύτη θα φαντάζει ήδη καλύτερη.

Jun 25

Πως ζωγραφίζουμε χέρια

Τα χέρια είναι τα θαυμαστά εργαλεία του ανθρώπινου σώματος. Όμως τα ίδια τα χέρια είναι από μόνα τους εκφραστικότατα και για τα συναισθήματά μας.Εκφράζουν με τις κινήσεις τους περισσότερο από τις σκέψεις μας και τα αισθήματά μας, ακόμα και το λόγο μας.

Είναι φυσικό λοιπόν να πάρουν μια θέση στην ζωγραφική μας έκφραση.
Αν κάποιος θελήσει να ζωγραφίσει τα χέρια σε όλες τις εκφράσεις τους και είναι πολλές αυτές, θα βρεί ενδιαφέρον να τα παρατηρήσει και να τα αποτυπώσει βάζοντας σαν τίτλο έργου ακόμα και συναισθήματα.
Ένα παράδειγμα είναι η γροθιά του ανθρωπίνου χεριού που θυμίζει το συναίσθημα της οργής και της επίθεσης.

Μιά ιδέα για ζωγραφική στο εφηβικό δωμάτιο που μπορείτε να το ζωγραφίσετε και εσείς, νεαροί κύριοι και νεαρές κυρίες.
Θα διακοσμήσετε έτσι το δωμάτιό σας σύμφωνα με το γούστο σας και τα όνειρά σας.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται να ξέρετε να ζωγραφίζετε, αρκεί να ξέρετε να κόβετε το χαρτί και να δημιουργείτε σιλουέτες στον τοίχο του δωματίου σας πιτσιλώντας , βάφωντας ή ρίχνοντας μπογιά πάνω απ την χάρτινη σιλουέτα με ένα σπρέι μπογιάς.
Ας δοκιμάσουμε να δημιουργήσουμε λοιπόν.

Μάι 17

Πως ζωγραφίζουμε μάτια

Τα μάτια είναι απ τα πρώτα που ζωγράφισαν οι ζωγράφοι και ασχολήθηκαν όλοι οι καλλιτέχνες με αυτά που λένε πως είναι ο καθρέφτης της ψυχής.
Βρίσκουμε τα μάτια παντού, ακόμα και στη θρησκεία. Από παλιά , λοιπόν κάτι μας τραβούσε στο να ζωγραφίσουμε τα μάτια μας.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαναν τα μάτια φυλαχτό και τα ζωγράφισαν με περίεργο τρόπο που δεν άλλαξε μέσα σπ το πέρασμα των αιώνων.
Οι αρχαίοι Έλληνες, πιο ρεαλιστές ήθελαν τα μάτια και στα αγάλματά τους και στα πήλινα αγγεία τους και στις τοιχογραφίες τους, προσπάθησαν να τα αποδώσουν όπως ακριβώς τα βλέπουν.
Στό πέρασμα των αιώνων , τα μάτια είναι αυτά που καθηλώνουν τον θεατή σε ένα πορταίτο.
Αξίζει να δούμε την τεχνική τους στη ζωγραφική και να πούμε και να δούμε , όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα θαυμάσια εξωτερικά όργανα του ανθρώπου, που μας βοηθούν ακόμα και να τα ζωγραφίζουμε.

Μάι 17

Πως να ζωγραφίσουμε πρόσωπα

Πρόσωπα! Παντού τριγύρω μας υπάρχουν πρόσωπα.Κάποιοι από εμάς θα ήθελαν να ζωγραφίσουν κάποια πρόσωπα οικία, άλλα πρόσωπα που μας εντυπωσίασαν, το προσωπάκι του παιδιού μας και γιατί όχι και το δικό μας πρόσωπο.
Πώς ζωγραφίζουμε όμως το πρόσωπο;
Από που να αρχίσουμε;
Πώς να το "στήσουμε" στο χαρτί μας;
Γιατί πολλές φορές δεν φτάνει το τελάρο μας να ζωγραφίσουμε και το λαιμό και μένει ένα κεφάλι μόνο;
Πώς να ξέρουμε πόσο μεγάλο ή μικρό να γίνει το πρόσωπο για να μην βγει έξω απ το χαρτί μας πριν το ζωγραφίσουμε γιατί τότε θα είναι πλέον αργά να το διορθώσουμε;
Πολλά τα ερωτήματα και οι απορίες ,αλλά όλα θα διορθώθουν και θα δωθούν απαντήσεις.

Σελίδες